Visar Kruşa’nın Anahtar’ı 8 Haziran’da Pera’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Balkan ülkeleri arasındaki sanatsal işbirliklerini güçlendirmek için her sene farklı projeleri hayata geçiren Avrupa Birliği READ (Regional Network for Cultural Diversity) programının “Crossroad Interactions Between Kosovo and Turkey” projesi kapsamında; Kosovalı ünlü oyun yazarı Visar Kruşa’nın “Anahtar” isimli oyunu, İstanbul’da okuma tiyatrosu olarak sahneleniyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı Sahne Sanatları ortaklığıyla gerçekleştirilen projede, bölüm başkanı Doç.Dr. Senem Cevher tarafından dilimize kazandırılan oyun, atölye ve sanatsal buluşmalar yoluyla iki ülke arasında bir köprü kurdu. Tiyatro öğrencileri, akademisyenler ve tiyatroseverler bu kapsamda bir araya geldiler ve hem kültürel hem entelektüel alışverişte bulundular. Bu sürecin son ayağı 08 Haziran 2022’de, BAU Konservatuvar Pera Yerleşkesinde okuma tiyatrosu gösterisi ve devamında düzenlenecek panel ile gerçekleşiyor.

Senem Cevher rejisi ve Ferdi Çetin dramaturjisi ile hazırlanan oyunda, Buket Çelik ve Ömer Vatanartıran rol alıyorlar. BAU Sahne Sanatları öğrencilerinin de aktif olarak çalıştığı eserde, Kosova’nın değişen sosyoekonomik ikliminde kendine hayat kurmaya çalışan iki sevgilinin evlerinde kilitli kalmaları ve aşk, evlilik, ihanet, güven, sosyal statü kazanma, çocukluk travmaları gibi temalar üzerinden yüzleşmeleri anlatılıyor.

08 Haziran 2022 tarihinde saat 20:30’da Galata’daki BAU Pera Yerleşekesinde gerçekeleşecek gösteri herkese açık ve ücretsiz olacak.

Ayrıntılı bilgi için: yunus.berber@bahcesehir.edu.tr

Paylaş.

Yanıtla