Denizden Çıkıp Tiyatroya Koşun!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bahar Çuhadar

Tatil resmen başladı. Şehir sakinleri yazlık kentlerin yolunu tutuyor. Tiyatro toplulukları da öyle… Deniz kenarında geçirdiğiniz günlerin akşamlarında, açık hava mekânlarında veya amfi tiyatrolarda, sezonda kaçırdığınız oyunları izleme şansını yakalayabilirsiniz.

‘ROMEO VE JULIET’-DASDAS

Denizden çıkıp tiyatroya koşun

DasDas’ın bu seneki yeni yapımı “Aşk nedir” diye sorduruyordu seyirciye. Çağdaş bir tasarımla kurgulanan Shakespeare klasiğinde usta oyuncular Erdem Akakçe, Hülya Gülşen ve genç kuşaktan Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Barış Gönenen ve Ümit Erlim dikkat çekiyor. Romeo’ya ekrandan tanıdığımız Deniz Can Aktaş, Juliet’e ise tiyatro takipçilerinin hemen tanıyacağı Naz Çağla Irmak hayat veriyor. Eğlencesi, dansı, ışığı, müziği bol, ansambl oyun hissini yakalatan bir yorum… 7 Temmuz Perşembe, 21.00’de Antalya Açıkhava Tiyatrosu’nda.

‘BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ’ TATBİKAT SAHNESİ

Denizden çıkıp tiyatroya koşun

Erdal Beşikçioğlu efsaneleşen tek kişilik performansında bir vincin tepesinde Gogol klasiği ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ni oynuyor. Bedenin günlük sınırlarını zorlayan performansı, yer yer oyunun bile önüne geçse de izlemesi müthiş heyecan verici ve zevkli bir oyun. Gogol’un, sistemin çarpıklıklarını Popriçin karakteri aracılığıyla anlattığı kısacık öyküsünü Beşikçioğlu’ndan izlemeyi seveceksiniz…
14 Temmuz Perşembe, 21.00’de Antalya Açıkhava Tiyatrosu’nda. 15 Temmuz Cuma, 21.00’de Bodrum Antik Tiyatro’da.

‘AYDINLIKLEVLER’-BKM

Denizden çıkıp tiyatroya koşun

Yılmaz Erdoğan’ın duygu yüklü kaleminin, Demet Akbağ’ın uzun zamandır sahalarda görmeyi özlediğimiz ustalıklı oyunculuğuyla buluştuğu oyun, seyirciyi 70’li yıllardaki Ankara’ya götürüyor ve dönemin panoramasına ışık tutuyor. Sahnede Akbağ’a eşlik eden isimlerden birinin, bu sene farklı yapımlardaki başarılarıyla yıldızı iyice parlayan, izlemeye doyamadığımız Salih Bademci olması da cabası. 20 Temmuz Çarşamba, 21.00’de Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda. 21 Temmuz Perşembe 21.00’de Bodrum Antik Tiyatro’da.

‘DELİ BAYRAMI’-DASDAS

Denizden çıkıp tiyatroya koşun

Topluluğun bu seneki en iyi işlerinden biri. Yaz akşamına yakışacak bir yapım. Tiyatro tarihimizin kıymetlilerinden Devekuşu Kabare’nin ‘Deli Bayramı’nı 2020’lere taşıyan eğlenceli ve başarılı bir yorum. Metin Akpınar’ın süpervizörlüğünde hazırlanan oyunda DasDas’ın çekirdek kadrosundan Didem Balçın, Mert Fırat, Volkan Yosunlu, Alper Baytekin gibi oyunculara bir diğer usta isim Ayşegül Cengiz ve DasDas’ın genç kadrosu eşlik ediyor.
Skeçlerde bahsi geçen Türkiye’nin onca sene içinde pek değişmediğini görmek sinir bozucu olsa da oyun iyi hissettiren türden… 21 Temmuz Perşembe, 21.00’de Antalya Açıkhava Tiyatrosu’nda.

‘ERKEK AKLI: OKSİMORON’

Denizden çıkıp tiyatroya koşun

Semih, beyninin içinde yaşanan kadın-erkek mücadelesindeki dengeyi arıyor, seyirciyi de bu arayışına tanık olmaya davet ediyor. İki farklı kromozom dizisi, iki farklı cinsiyet, iki farklı bakış açısı… Robert Dubac imzalı bu komedi Erdal Beşikçioğlu’nun yönetiminde, Emre Karayel’in tek kişilik performansıyla sahneleniyor.
7 Ağustos Pazar, 21.00’de Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda. 8 Ağustos Pazartesi 21.00’de Marmaris Amfitiyatro’da.

‘PLASTİK AŞKLAR’

Denizden çıkıp tiyatroya koşun

Eğitimli, elit ama bir o kadar da alaturka Alev’le çekingen, geleneklerden bihaber, saf Sezen karşı karşıya gelecek. İki kadının yüzleşmelerini, gelgitlerini, hayatla, kendileriyle ve ortak aşklarıyla olan hesaplaşmalarını izleyeceksiniz. Oya Başar, Begüm Birgören ve Ebru Kural’ın rol aldığı oyun, iki farklı kadını merkeze alan bir komedi. 8 Ağustos Pazartesi, 21.00’de Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda.

‘METİN AKPINAR’LA MUHABBET’-BKM

Sahnelerin ve sinemanın büyük ismiyle bir gece geçirip onun anılarından süzdüğü tavsiyelerini dinlemek, dahası kendisine direkt sorular yöneltmek ister misiniz? Gazeteci Zeynep Miraç’ın moderatörlüğündeki bu ‘muhabbet’ sadece Metin Akpınar’ın hayatında değil, Türkiye tiyatro ve sinema tarihinde de heyecan verici bir yolculuk.
24 Ağustos Çarşamba, 21.00’de İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda.
27 Ağustos Cumartesi, 21.00’de Ayvalık Amfitiyatro’da.

Hürriyet

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Bahar Çuhadar

Yanıtla