Ölümünün 7. Yılında Nurhan Karadağ Anıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir Tiyatroları Derneği (İTD) üyesi toplulukları olan Özgür Tiyatro ve Academy İzmir organizasyonuyla Prof. Dr. Nurhan Karadağ Anması gerçekleştirdi.

Nurhan Karadağ’ın ölümünün 7 yılında düzenlenen buluşmaya konuşmacı olarak Prof. Dr. Hasan Erkek ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu Özlem Başkaya katıldı.

Moderatör Özgür Başkaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan buluşmanın ilk bölümünde Yusuf Sağlam’ın Nurhan Karadağ için yazdığı ‘’Boşluk’’ isimli şiir okundu.

Hasan Erkek tiyatronun tarihsel gelişiminde klasikten çağdaşa bir girizgâh yaptıktan sonra, süreç içinde Nurhan Karadağ’ın yerini ve öneminin anlattı. Özlem Başkaya konuşmanın ilk bölümünde öğrenciliğinden başlayarak Ankara Deneme Sahnesi sürecine ve Devlet Tiyatrosu’nda Nurhan Karadağ ile birlikte yaptığı çalışmalara değindi.

Amatörlüğün öneminin Nurhan Karadağ’da bütünleştiğini belirten Özgür Başkaya’nın ardından Hasan Erkek, Karadağ’la yaşantısını, yazar-yönetmen bağındaki ilişkisini irdeledi. Bu bölümde Özlem Başkaya’da Nurhan Karadağ’ın yaşantısındaki yerini örneklerle anlattı.

Nurhan Karadağ’ın eserlerini bir araya toplamak, onun tiyatro görüşünü yaşatmak ve yeni kuşaklara anlatmak için özel bir enstitü ya da bir oluşumun hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Hasan Erkek’in görüşleri tüm katılımcılar tarafından olumlandı ve önemi vurgulandı.

Hasan Erkek’in Nurhan Karadağ için yazdığı şiiri okumasıyla sona eren konuşmalardan sonra izleyici sıralarındaki Nurhan Karadağ’ın öğrencilerinden Günay Toprak ve Edanur Tuzlacı’da paylaşımlarda bulundu.

Academy İzmir salonunun dolu olduğu buluşma Anadolu Tiyatrosunun çınarı Nurhan Karadağ hocamıza gönderilen alkışlarla son buldu.

Paylaş.

Yanıtla