Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi: “Sanatın İyileştirici Gücüne İnanıyoruz”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bünyesinde deprem bölgelerinde üretim yapan tiyatro emekçilerinin bulunduğu Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen, merkezi Maraş olan depremler hakkında açıklama yaptı.

Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi yaptığı açıklamada bölgede üretim yapan tiyatro emekçileri olarak “deprem felaketini yaşayan herkes gibi evsiz, işsiz, aşsız, güvencesiz kaldıklarını” ve “kültür sanatın yaşamsal bir faaliyet olduğunu” belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve yerel yönetimlerden bölgedeki tiyatrolar için gerekli tedbirleri uygulamalarını talep etti.

“Teşekkür Ediyoruz!”

Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi, afetin ilk saatlerinden itibaren bölge halkına destek olan Ankara Tiyatro Kooperatifi, Ahura Tiyatro Kooperatifi, Ege Tiyatro Kooperatifi, Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi, İstanbul Tiyatro Kooperatifi ve Karadeniz Tiyatro Kooperatifi’ne gösterdikleri dayanışma için teşekkür etti.

“Sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz!”

Kooperatif, bölge halkının yaralarını sarmak için meslek paydaşlarıyla beraber kendi alanlarında yürütecekleri çalışmalar planladıklarını ve dayanışma içinde olmaya hazır olduklarını belirterek “Sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz!” dedi.

“Unutmayacağız”

Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi yaptığı açıklamada “görevini eksik ya da geç yerine getiren bütün resmi kurum ve kuruluşları, kültür sanat alanında çalışma yürüttüğünü iddia edip sadece şöhretin yanında duranları, yaşanan afeti reklam malzemesi haline getirenleri, kayıpların artmasına neden olan iletişimsizliğin sorumlularını unutmayacağız, günü geldiğinde hatırlatacağız, sanatımızla haykıracağız.” dedi.

Açıklamanın tamamı için tıklayınız.

 

Paylaş.

Yanıtla