Sanatçılardan Deprem Tepkisi: Sesimizi Duyan Var mı?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sanatçılar, sosyal medya hesaplarından deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarının yetersizliğine tepki gösterdi.

Maraş merkezli deprem 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Çok sayıda bina yerle bir olurken, binlerce insan hayatını kaybetti. Deprem bölgesinde enkaz altında kalan ve yaralı olarak kurtarılan yurttaşlar yardım bekliyor. Duygularını sosyal medya hesaplarından paylaşan sanatçılar; kurtarma çalışmalarının yetersizliğine tepki gösterdi.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Şahan Gökbakar: Binlerce insan yardım çığlığı atıyor, yayın yapıyor, yalvarıyor ve yardımın gelmediğini haykırıyor. Sokakta kalanlar ayrı, göçük altındakiler ayrı. Ama yetkililer “her yere ulaştık kontrol altında” diye açıklama yapıyor. Bu nasıl iş? Çok kötü, çok zor. Akıl almaz bir haldeyiz.

Sarp Apak: İnsanları bu çaresizliğe, tesadüflere mahkum edenlere hakkımı helal etmiyorum. Hâlâ durumu kontrol altında gibi gösteren kimseye saygı duymuyorum.

Celil Nalçakan: Kızılay’ın “K”sini duyan var mı? Depremden kurtulan, donmaktan kurtulamıyor… Sesimizi duyan var mı?

Berrak Tüzünataç: Hatay’a neden gerekli yardım kurtarma ekipleri hâlâ ulaşamıyor? Neden?

“BİNALAR YENİYDİ, NASIL YIKILDI?”

Eren Aysan: Öyle öfkeliyim ki yazıp yazıp siliyorum. Böyle bir liyakatsizlikle iç içe geçmiş sorumsuzluk, beceriksizlik görülmedi. Rant çetesine yol veren anlayıştan söz etmiyorum bile.

Mahsun Kırmızıgül: Vatandaş soruyor. Binalar yeniydi, nasıl yıkıldı? Eee belediyeler yol bulmak için ses çıkartmayıp denetim yapmazsa, müteahhitler demirden çimentodan çalarsa, insanlar kurallara uymazsa, siyasiler bilim adamlarını dinlemezse korktuğumuz deprem felaketi başımıza gelir.

Haydar Ergülen: Hatay. Bir şehir ölüyor, Diyanetin başındaki sela veriyor. Ne yapıyorsun o kadar bütçeyi, deprem için versene!

“NİYE SUSMAYA ZORLANIYORUZ?”

Onur Saylak: Alçaklar… Yanasınız… O binaları yapan, onaylayan her kim varsa… Teker teker hesap sormazsak…

Haluk Tolga İlhan: Niye susmaya zorlanıyoruz? Konuşmanın tam zamanı. Elbette birlik ve dayanışma günü bugün bu ayrı. Ne yapılmış Marmara depreminden bu yana. Depreme hazırlık daha da berbat durumda. 20 yıldır inşaat dediniz, yol dediniz, havaalanı dediniz; bir de kader diyorsunuz.

Ataol Behramoğlu: Felaketin bu boyutlara ulaşmasının sorumluları, deprem için toplanan paraları nereye harcadıkları bilinmeyen, bilim insanlarının uyarılarına kulak tıkayarak gerekli önlemleri almayan yöneticilerdir. Günü gelecek, sorumlulardan bütün bu acıların hesapları tek tek sorulacaktır.

DÜNYADAN DESTEK MESAJLARI

Dünyaca tanınan sanatçılar, deprem dolayısıyla Türkiye’ye destek mesajı gönderdi. Russell Crowe, Antonio Banderas, Mark Ruffalo, Dua Lipa, Mark Eliyahu, Mark Ruffalo, George Takei, Evgeny Grinko, Yngwie Malmsteen ve Manowar, üzüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Oscar Ödüllü Oyuncu Crowe, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Ah Türkiye. Kalbim. Haberler çok kötü.” ifadelerini kullandı. Oyuncu ve Yönetmen Antonio Banderas, Instagram hesabındaki mesajında depremin yaşandığı bölgenin haritasını paylaşarak, yaşanan trajedi nedeniyle Türkiye ve Suriye halkını dayanışmayla kucakladığını belirtti.

3 Grammy Ödülü sahibi İngiliz şarkıcı Dua Lipa, Yiğit Turhan’ın paylaşımına kişisel Instagram hesabında yer vererek, “Türkiye için üzgünüm. Depremden etkilenenlere sevgilerimi ve dualarımı yolluyorum.” sözleriyle üzüntüsünü ifade etti.

Oscarlı Oyuncu, Yönetmen, Yapımcı ve Senaryo Yazarı Mark Ruffalo, Ahbab Derneği ile ilgili bir paylaşıma yer vererek, “Yardım etmek isterseniz, bu insanlar Türkiye’de arama kurtarma yapıyor” ifadelerini kullandı.

“Uzay Yolu” dizisinin oyuncularından George Takei, “Türkiye ve Suriye’de meydana gelen iki güçlü depremin yıkımı ve can kaybı karşısında dilim tutuldu ve harap oldum. Dünya, binlerce kurbana yardım etmek için elinden geleni yapmalıdır” paylaşımında bulundu.

Rus Piyanist Evgeny Grinko, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, depremden duyduğu üzüntüyü, “Başınız sağ olsun. Yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kalbim sizinle.” sözleriyle dile getirdi.

İsrailli Müzisyen Mark Eliyahu, Instagram’da Türkiye ve Suriye bayraklarına yer vererek, “Kalbim sizinle.” mesajını paylaştı.

İsveçli Gitar Virtüözü Yngwie Malmsteen de Twitter hesabında, “Dualarım, depremden etkilenen Türk ve Suriye halkıyla.” paylaşımında bulundu.

ABD’li heavy metal grubu Manowar’un sosyal medya hesaplarında ise grup üyelerinin depremden ötürü derin üzüntü duyduğu belirtilerek, “Hayatta kalanlara sabır, sevdiklerini kaybedenlere taziyelerimizi iletiyoruz” mesajı paylaşıldı.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla