Tiyatro Köprüsü Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hamburg’un ilk ve tek çok kültürlü sahnesi Mut! Tiyatrosu tarafından düzenlenen  festival, 18 Mayıs’ta başlayıp, 28 Mayısa’ kadar sürecek. Festival Kemal Kocatürk’ün “Beşi Bir Yerde” adlı oyunu ile başlayacak.

Almanya’nın Hamburg kentinin ilk ve tek çok kültürlü sahnesi Mut! Tiyatrosu tarafından düzenlenen 6. Tiyatro Köprüsü Festivali 18 Mayıs Perşembe akşamı Tiyatro Kumpanyası Berlin’in kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Kemal Kocatürk’ün “Beşi Bir Yerde” adlı oyunuyla başlıyor.

Hamburg Eyalet Kültür ve Medya Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen festivale Almanya’nın yanı sıra Türkiye’den de tiyatro grupları katılacak. 28 Mayıs’a kadar sürecek festivalde Almanca, Türkçe ve Kürtçe oyunlar sahnelenecek.

Tiyatro yoluyla iletişime köprü

Festivali organize eden Mut! Tiyatrosu kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, “Tiyatro sanatının en takdir ettiğim yönü, sosyal ve eğitsel yönü olmasıdır. Çünkü tiyatro tarihi boyunca insanlar arasındaki iletişime vesile olmuştur. Bu bağlamda kültürler arası tiyatro, farklı dünyaları buluşturan, diyalog başlatan ve yeni sanat projelerinin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Festivalin amacı da tam bu. 2018 yılından beri düzenlediğimiz festival, Hamburg sanat dünyasına renk kattı ve yeni bir ufuk açtı” şeklinde konuştu.

Açılış Kemal Kocatürk ile

Yoğun ilgi ve salon kapasitesi kısıtlı olması nedeniyle sadece davetli misafirlere açık olan festivalin açılışı, Iacta Oyunculuk Akademisi Öğretim Üyesi usta yönetmen Johannes Schaefer’in moderasyonunda, Berlin Tiyatro Kumpanyasının “Beşi Bir Yerde” ile yapılacak. Kemal Kocatürk’ün yazıp yönettiği, Ayça Kocatürk’ün piyanoda eşlik ettiği oyunda Kemal Kocatürk, Nazım Hikmet, Orhan Veli, Can Yücel, Ahmed Arif ve Aziz Nesin’in yaşamlarından ve eserlerinden derlediği oyunla sahnede olacak. 

Diyarbakır ve İzmir’den iki tiyatro katılıyor

Festivale İzmir Halk Tiyatrosu ve Amed Şehir Tiyatrosu ile Türkiye’den de iki tiyatro katılıyor. Amed Şehir Tiyatrosu 25 Mayıs, Perşembe akşamı saat 19:00’de Molière’in gülmecesi Tartuffe’ü yönetmen Rüknettin Gün’ün yorumuyla, Kürtçe dilinde sahneleyecek. Kürtçe bilmeyenler için İngilizce üstyazı yer alacak. 

İzmir Halk Tiyatrosu ise Metehan Gözütok’un yazıp, yönettiği “Smyra” adlı oyunu 26 Mayıs Cuma akşamı saat 20:00’de sahneleyecek.

Tiyatro Anatolia Hamburg “Arızalı Beyinler”i prömiyeri festivalde

Festivale ilk kez katılan Tiyatro Anatolia Hamburg, yeni oyunu “Arızalı Beyinler”in prömiyerini festival çerçevesinde, 20 Mayıs akşamı saat 20:00’de yapacak. Ahmet Çavunmirza’ın yönettiği oyun 21 Mayıs’ta da sahnelenecek.

Festivaldeki tüm oyunlar ve etkinlikler için bilet rezervasyonlarının www.muttheater.de internet adresinden yapılabileceği açıklandı.

Paylaş.

Yanıtla