İstanbul Opera Festivali 14’üncü Kez Perdelerini Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 10-22 Haziran tarihlerinde 14’üncü kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 10-22 Haziran tarihlerinde 14’üncü kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak festivalin açılışı ‘Gala Konseri’yle yapılacak. Konser; aryalardan napolitenlere, türkülerden şarkılara ünlü bestecilerin eserlerinden örnekler yer alacak. AKM Türk Telekom Opera Salonundaki konserde solist sanatçılara Orkestra Şefi Murat Kodallı yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek.

SARAYDAN KIZ KAÇIRMA OPERASI

Festival 12-13 Haziran’da, klasikleşen bir festival geleneği olarak, düzenlendiği ilk günden beri sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operası ile devam edecek. Türk-Osmanlı kültür ve sanatından etkilenilerek 16. yüzyılda Batı Avrupa’da ortaya çıkan Turquerie akımının örneklerinden biri olan, Rejisör Caner Akın’ın sahneye koyduğu eser, klasik haline sadık kalınarak seyirci karşısında olacak. Solistler Ufuk Toker “Belmonte”; Kenan Dağaşan ve Umut Tingür “Osmin”; Ceren Aydın ve Evren Işık Yasemin “Konstanze”; Ayşenur Ayyıldız Haksoy ve Ecem A. Yazoğlu “Blond”; Serkan Bodur, Berk Dalkılıç “Pedrillo”; Selim Borak “Selim Paşa”; Yusuf Eren Maden ve Ali Ada Peker ise “Çocuk” rolünü dönüşümlü olarak canlandıracaklar. Orkestra Şefi Zdravko Lazarov yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrasının ve Koro Şefi Paolo Villa yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosunun eşlik edeceği operanın koreografisini Tan Sağtürk üstleniyor.

İZMİR DOB İLK KEZ FESTİVALDE

Fransız Yazar Alexandre Dumas’ın ünlü eseri “Kamelyalı Kadın” romanından esinlenerek oluşturulan La Traviata operası, 15 Haziran akşamı sahnelenecek. Bestesi Giuseppe Verdi’ye, librettosu Francesco Maria Piave ait olan opera aşkı için büyük acılar çeken ve fedakarlık yapan Violetta Valery’nin dram dolu ve ilgi çekici hayatını anlatıyor. Orkestra Şefi Tulio Gagliardo yönetimindeki İstanbul DOB Orkestrası eşliğinde festivale ilk kez katılan İzmir DOB tarafından sahnelenecek eserde “Violetta” Eylem Demirhan Duru, “Alfredo Germont” Levent Gündüz, “Giorgio Germont” Cengiz Sayın, “Flora” Melisa Özdemir, “Annina” Eda Çapanoğlu, “Gastone” Burak Dabakoğlu, “Marki” Cihan Özmen, “Baron” Nejad Beğde, “Doktor” Chirstopher Gagliardo, “Komisyoner” Başak Ünal ve “Giuseppe” Muzaffer Soydan tarafından canlandırılacak. Carlos Vilán’ın sahneye koyduğu eserde Koro Şefi Orhan Öner Özcan yönetimindeki İzmir DOB Korosu da sahnede olacak.

Devamı için tıklayınız.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla