Başka Bir Sanat Mümkün

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Nisa Sude Demirel’in Evrensel’de yayımlanan yazısının bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

İzmir Selçuk’ta gerçekleşecek 20. Gençlik Yaz Kampı’ndaki sanat atölyelerinin yürütücüleri “Başka bir sanat mümkün” diyerek tüm Türkiye gençliğini kampa davet etti.

İlki 1998’de Dünya Gençliği Buluşması adıyla Bergama’da gerçekleşen 20. Gençlik Yaz Kampı bu yıl da 31 Temmuz-7 Ağustos tarihlerinde İzmir Selçuk’ta gerçekleşecek. Gençler 8 gün boyunca tiyatrolar ve konserlere ek olarak birçok atölyeye katılacak. Kampta politik denge, politik iktisat, kukla, Kürt dili ve edebiyatı gibi çeşitli atölyelerin yanı sıra sanat atölyeleri de oldukça dikkat çekiyor.  Modern dans, koro, heykel ve kukla atölyelerinin yürütücüleri bu sene “Başka bir sanat mümkün” diyerek atölyelerinde ve kampta neler yapacaklarını anlattı.

‘DANS SANATINI ALTIN VARAKLI SALONLARDAN ÇIKARACAĞIZ’

Modern Dans Atölyesi Yürütücüsü Ekim Deniz Akarslan “Başka bir dünya mümkün” şiarıyla gerçekleşecek olan 20. Gençlik Yaz Kampı’ndaki Modern Dans Atölyesini anlatıyor. “Biz gençlerin yan yana gelip kolektif bir yaşamı deneyimleyeceğimiz bu kampın dans atölyesi de başka bir dansın mümkün olacağı üzerine olacak. Tartışmalarımız ve pratikte yapacağımız, birlikte hazırlayacağımız koreografilerle hepimizin nasıl hareket ve dans edebileceği üzerine araştırmalar yapacağız. Dans sanatını altın varaklı salonlardan çıkarıp başka bir dünyada yaşamanın provasını yapacağımız 20. Gençlik Yaz Kampı’na taşıyacağız!”

Devamı için tıklayınız.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla