Gabo İllias Eylül Ayında Asmalı Sahne’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Monologlar Müzesi ve Asmalı Sahne ortaklığıyla ile sahnelenen GABO İLLİAS oyunu bir metro kompartımanında geçiyor. Oyunun dekoru da kompartımandaki seyirciler…

Şubat ayında prömiyer yapan GABO İLLİAS’I Elçin Gürler yazarken Tamer Can Erkan’ın rejisi ile sahneleniyor. Tek kişilik oyunda İlyas karakterine Lütfi Can Bulut hayat veriyor. Asmalı Sahne ve Monologlar Müzesi ortak yapımıyla hayata geçirilen oyunun proje danışmanı Ahmet Sami Özbudak ve Muharrem Uğurlu üstleniyor. İçimizden bir hikâye olan GABO İLLİAS yazar, yönetmen ve oyuncunun tek ses bir ruhla sahnelendiği ilginç bir konuya sahip.

29 yaşındaki bir Metro Güvenlik Görevlisi olan İlyas, yaşadıklarına rağmen hayallerine tutunan bir genç adam. Yerin beş kat altında görünür olmaya çalışırken babası saydığı Marquez yani Gabo; İlyas’ın kompartımandaki yolculuğu boyunca onu izleyecek, yol gösterecek ancak yerin altından yeryüzüne çıktığında İlyas bu dünyada hep yalnız olduğunu anlayacaktır.

İnsan ister Yozgat’ın bir köyünde ister İstanbul’da bir öğrenci yurdunda isterse Kolombiya’da bir kasabada olursa olsun karanlığın pençesindedir. Yozgat’tan Kolombiya’ya uzanan bir kompartımandan aidiyetsizlik, kaybolmuştuk ve ironiler üzerine eleştirel bir oyun Gabo İllias sıradan bir adamın aklından geçen sıra dışı şeylerin yolculuğuna çıkartıyor.

YAZAN: Elçin Gürler

YÖNETEN: Tamer Can Erkan

OYNAYAN: Lütfi Can Bulut

PROJE DANIŞMANI: Ahmet Sami

Özbudak, MuharremUğurlu

YARDIMCI YÖNETMEN: Tamar Çıtak

IŞIK TASARIM: Kaan Eman

YAPIM: MONOLOGLAR MÜZESİ &

ASMALI SAHNE

TÜR: Komedi, Trajedi & Dram

SÜRE: 55 dakika, tek perde

Oyun tarihleri

01/09/2023 / 20:30 – Cuma
09/09/2023 / 20:30 – Cumartesi
23/09/2023 / 20.30 – Cuma

Asmalı Sahne / İstanbul

Paylaş.

Yanıtla