İstanbul Fringe Festival’de Atölyeler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Fringe Festival 2023 programında hafta boyunca katılabileceğiniz atölyeleri sizler için derledik:

Mihir Grover ile Modern Dans ve Doğaçlama Atölyesi*

Bu atölye, ağırlık değişimini anlamaya, nefes alma, algılama ve tepki verme ile doğaçlama yapma araçlarıyla birlikte boşlukta hareket etmeye odaklanır. Sınıf ilerledikçe, temel hareketin zorlanması için hız ve alan kullanımındaki varyasyonlarla da çalışılır.

Mihir, 10 yıl boyunca Terence Lewis Çağdaş Dans Topluluğu ile eğitim aldı ve performanslar sergiledi. Viyana’daki Impulstanz Dans Festivali’nde, eğitim almak için burs kazandı. Ayrıca 10 ay boyunca Kibbutz Contemporary Dance Company’nin dans yolculuğu programında eğitim aldı ve 2 yıl boyunca İsrail’de Fresco Dance Company ile dans etti.

Tarih: 18 Eylül 2023
Saat: 11.00
Yer: Çıplak Ayaklar Dans Stüdyosu
Eğitmen: Mihir Grover
*Atölye dili İngilizce olacaktır.
Biletler için tıklayınız.
Atölye, momentum içeren ağırlık kaydırma tekniğine ve zeminde eriyerek ve iterek vücudun bir araç olarak nasıl kullanılacağını anlamaya odaklanmaktadır. Dinamik Floorwork koreografisi ile ilgili temel tekniğin kullanımına meydan okumak.

Tarih: 18 Eylül 2023
Saat: 14.00
Yer: Çıplak Ayaklar Dans Stüdyosu
Eğitmen: Mihir Grover

*Atölye dili İngilizce olacaktır.

Biletler için tıklayınız.

Mihir Grover ile Bollywood Dansları Atölyesi*

Bollywood filmlerindeki dansları deneyebileceğiniz bir atölye. Bolca jhatka ve thumkayla birlikte aşırı dramatik yüz ifadeleri takınarak tam bir bollywoodlu olabilirsiniz. Yüksek enerjili, bol hareketli ve çok eğlenceli bir atölye sizi bekliyor.

Tarih: 19 Eylül 2023
Saat: 10.00
Yer: Alan Kadıköy
Eğitmen: Mihir Grover

*Atölye dili İngilizce olacaktır.

Biletler için tıklayınız.

Bedeni Enstrümanlaştırma Atölyesi – The How Theatre

“Bedeni Enstrümanlaştırma”, Yaratıcının bedeniyle yeniden bağlantı kurmasına yardımcı olmak için grup dinamiklerini, hayal gücünü, ortak çalışmayı ve bedenin fiziksel mimarisini kullanan iki saatlik bir fiziksel tiyatro atölyesidir.

Bu atölye, David Glover (Oyuncu, Performans Sanatçısı, Şair) ve Tana Sirois’in (Oyuncu, Sanatçı) liderliğindeki hafif bir kolektif çalışmayla başlıyor. Omurgayı harekete geçirmeye odaklanacağız.

Tarih: 20 Eylül 2023
Saat: 10.00
Yer: Hope Alkazar

Eğitmen: The How Theatre

*Atölye dili İngilizce olacaktır.
**Atölye ücretsizdir, atölyeye katılmak için link üzerinden kayıt yaptırmak gerekmektedir.

Hareket ve Oyun Atölyesi – HAROLAB

https://stratus.campaign-image.com/images/1102615000000726004_zc_v1_1694083437099_image_6487327.jpgHareket, tüm hayal kırıklıklarının ilacıdır. Vücudumuz ya da hareket etme potansiyelimiz şüphesiz hayal edebileceğimizden daha üretkendir. Sadece oyun için oynamak, bir çocuk gibi saf keyif almanın peşine düşmek en izlenir gösteriyi yaratacaktır. Oyuncu dünyaya, oyuna, oyun arkadaşlarına, oyun metnine reaksiyon verirken muhakkak elindeki tüm silahları kullanmak isteyecektir. Akıl ve beden! Oyuncu çoğu zaman aklın bedene rehberliğinde reaksiyon verir, peki tersini denenebilir mi? Bu atölyede yukarıda yer alan varsayımlara ve sorulara cevap aranacak, muhtemelen bulunmayacak, mutlaka eğlenilecektir.

Tarih: 22 Eylül 2023
Saat: 11.00
Yer: Tiyatro BeReZe
Eğitmen: Doğa Nalbantoğlu

Biletler için tıklayınız.

Çağdaş Dans ve Hareket Atölyesi – JANUSH DANCE

https://stratus.campaign-image.com/images/1102615000000726004_zc_v1_1694082934546_unadjustednonraw_thumb_38ee.jpgAtölye, spinal aktivasyon için dairesel hareketler gibi ısınma hareketleri, zemin çalışmaları ve sıçramalar dahil olmak üzere kısa cümlelerle uygulama alanının tam olarak kullanılması sayesinde, sadece fiziksel beden değil, aynı zamanda zihin-beden bağlantısı, uzay-zaman ve yerçekimi farkındalıkları ile başlar ve katılımcıyı sınıfın ana gövdesine hazırlamak için artan yoğunlukta devam eder. Atölyenin temel içeriği olan doğaçlama yolları ile hem grup dinamiği hem de bireysel anlamda, kişilerin beden-zihin bütünlüğü üzerinden keşfi amaçlanır. Atölye sırasında bazen fiziksel kondisyonun sınırları zorlanır. Amaç, bireyi düşünsel boyuttan çıkararak bedeninde oluşturduğu fiziksel seyahatinde özgün hareket yaratımına ulaşmasını desteklemektir.

Tarih: 22 Eylül 2023
Saat: 11.00
Yer: Hope Alkazar

Eğitmen: Cansu Ergin

Biletler için tıklayınız.

Embodied Improvisation – Becca Hoback*

https://stratus.campaign-image.com/images/1102615000000726004_zc_v1_1694082934546_unadjustednonraw_thumb_38ee.jpgBu ders, yaratıcı bir doğaçlama pratiği aracılığıyla bir dizi hareket modalitesini keşfediyor. Bedenlerimizle incelikli ve meditatif bir şekilde bağlantı kuracak, bedendeki davranışları, negatif alan içindeki yoğunluğu ve dokusal niteliklerin bir spektrumunu keşfedeceğiz. Bireysel solo pratiğimizden edindiğimiz bilgileri grup kompozisyonu ve oyununa taşıyarak doğaçlama oyunlarına katılacağız.

Becca Hoback, Nashville, Tennessee’de yaşayan serbest bir hareket sanatçısı, icracı, işbirlikçi ve koreograftır. Becca, Enactor Productions’ı, bedeniyle ilişki kuran bir insan olmanın ne anlama geldiğini ortaya çıkaran işler yaratmak için geliştirdi.

Tarih: 23 Eylül 2023
Saat: 11.00
Yer: Arter

Eğitmen: Becca Hoback

*Atölye dili İngilizce olacaktır.

Biletler için tıklayınız.

Fringe Festival 2023’teki gösterilerin biletlerine link üzerinden ulaşabilirsiniz.
Paylaş.

Yanıtla