İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği: Grev Kararına Rağmen Sözleşme Neden İmzalandı?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN) üyeleri, grev kararına rağmen sözleşmenin imzalandığını belirterek İBB’ye tepki gösterdi.

İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN) üyeleri, tis görüşmelerinin ücret konusunda anlaşılamaması üzerine tıkandığı ve grev kararı alındığını ancak buna rağmen gece yarısı sözleşmenin imzalandığını belirterek tepki gösterdi.  İŞTİSAN tarafından yapılan açıklamada “Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ücret konusunda tıkandığı için grev kararı alınmışken, neden gecenin üçünde Türk-İş Genel Başkanı’nın bizzat müdahalesi sonucu, reddedilen sözleşme imzalanmıştır?” diye soruldu.

İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN), derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dört yıldır toplu iş sözleşmesi beklemiş, seyyanen yapılan iyileştirmelerle dahi açlığa mahkum edilmiş İBB Şehir Tiyatrosu İşçi Sanatçıları olarak SORUYORUZ!

1.İçinde bizim de yer aldığımız Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ücret konusunda tıkandığı için grev kararı alınmışken, neden gecenin üçünde Türk-İş Genel Başkanı’nın bizzat müdahalesi sonucu, red edilen sözleşme imzalanmıştır?

2.Neden Belediye Başkan Sayın Ekrem İmamoğlu medyada, İstanbul’da yaşam maliyetini rakamsal olarak defalarca belirttiği halde, Toplu İş Sözleşmesine müdahil olmamış, çalışanlarının insanca yaşam koşulları yerine açlığa mahkum edilmesini onaylamıştır?

3.Neden yirmi yılın üzerinde İBB’ye emek vermiş Belediye-İş üyesi işçiler bu tavırla yok sayılıp onursuzlaştırılarak Toplu İş Sözleşmesi’nde görüşülüp red edilen en düşük ücretle açlığa mahkum edilmiştir?

4.Neden tüm işçilerin ve temsilcilerin iradesi yok sayılarak, grev kararı asılmadan eylem kırıcılığı yapılmıştır?

5.Bu işten, kim, neden, nasıl, ne gibi fayda sağlamıştır?

6.Neden hala, Şehir Tiyatrosu Sanatçıları olarak, Anayasal hak olan eşit işe eşit ücret karşılığı değil, açlığa mahkum edilerek çalıştırılıyoruz?(Haberin devamı için buraya tıklayınız…)

 

Paylaş.

Yanıtla