Seslendirme Oyuncuları Tamamen Susmamak Adına, Bugün Susma Kararı Aldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyuncular Sendikası çatısı altında bir araya gelen seslendirme oyuncuları, 30 Eylül’de dünya oyuncu örgütlerinin de katıldığı basın açıklamasında 2 Ekim’de bir günlük “SUSMA KARARI” aldıklarını, seslendirme yapmayacaklarını açıkladılar. Tüm seslendirme oyuncuları, gelecekte tamamen susmamak adına bugün susuyor ve seslendirme yapmıyor.

Seslendirme oyuncuları ; “Seslendirme oyuncularına insan onuruna yakışır çalışma koşulları sağlanmadığı, mesleki erozyonun önüne geçecek tedbirler alınmadığı ve yapay zeka ile ilgili düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmediği takdirde; Türkçemizi korumada temel rol oynayan ve geçmişten beri dünya çapında başarılarıyla gündeme gelen Türkçe dublaj, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır” açıklamasını yaptı.

Hiper-enflasyon neticesinde artık işlerini yapamaz hâle geldiklerini, hayatta kalmak için masraflarını bile karşılayamadıklarını belirtilen seslendirme oyuncularına, SAG AFTRA, EQUITY UK, ACTRA, SFA gibi dünyanın en önde gelen oyuncu örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.

Oyuncular, Amerika ve Kanada’da grevde olan meslektaşları ile  dayanışma içinde olduklarını duyurdu.

Basın açıklamasına, Oyuncular Sendikası temsilcilerinin yanı sıra pek çok oyuncu, Uluslarlarası Aktörler Federasyonu (FIA) Genel Başkanı ve FIA Yönetim Kurulunu oluşturan tüm ülkelerin delegeleri, şu an Amerika’da grevde olan SAG-AFTRA ve Kanada’da grevde olan ACTRA temsilcileri de katıldı.

Oyuncular, sektörü ve mesleğin geleceğini doğrudan etkileyecek tehlikelere dikkat çekerken, aynı zamanda Amerika ve Kanada’da grevde olan meslektaşlarıyla da dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Okunan basın açıklamalarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Basın açıklamasının ardından sektör için oldukça önemli bir panel  organize edildi

“Dünyadan Örneklerle Oyuncu Hakları” paneli Oyuncular Sendikası Başkanı Vahide Perçin’in açılış konuşması ile başladı. Uluslararası arenada neler yaşandığını, sektör temsilcilerinin sorunlar karşısında hangi çalışmaları hayata geçirdiklerini ve dünyada neler yaşandığına ilişkin kapsamlı bir panel organize edildi. Pek çok oyuncu, menajer, hukukçu ve akademisyenin katıldığı panel yaklaşık üç saat sürdü. Türkiye’deki oyuncular, neler yaşandığını dünyanın en önemli temsilcilerinden dinledi.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla