27. İstanbul Tiyatro Festivali Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 27. İstanbul Tiyatro Festivali sona erdi.

Geçen yıl küratörlü bir yapıya geçen İstanbul Tiyatro Festivali Işıl Kasapoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleştirilmişti. Işıl Kasapoğlu’nun küratörlüğünün ikinci ve son senesinde festivalde 19 tiyatro, performans ve dans gösterisi yer aldı. Türkiye’den 11; Almanya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İrlanda ve Yunanistan’dan toplam 8 yapım izleyiciyle buluştu. Kapanış oyunu İstanbul Mon Amour I Beyoğlu ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festivale özel tasarlandı.

25 Ekim-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde hem uluslararası hem de yerli yapımlar programında izleyiciler, günümüz tiyatrosuna damgasını vuran yönetmen ve koreografların eserlerini izleme fırsatı buldu; uluslararası sahneden ülkemizde uzun süredir heyecanla beklenen isimlere nihayet kavuşmanın yanı sıra dünyada sahne sanatlarının geleceğine yön veren isimleri tanıma imkânına sahip oldu.

Açılışını Pina Bausch’un başyapıtı Café Müller’le yapan 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nde , gösterilerin yanı sıra izleyicilere ücretsiz çeşitli yan etkinlikler de sunuldu. Familie Flöz’ün Mask Oyunculuğu ve Uppercut Dans Tiyatrosu ile Hareket Etmek başlıklı atölyeler Hope Alkazar’da gerçekleştirildi.

İKSV Alt Kat ise festival kapsamında çocuklara özel Masal Atölyesi: Masal Matitas etkinliğini düzenledi. Hikâye anlatıcısı Candan Çalışkan’ın yürüttüğü atölyelere, 3-8 yaş arası 60’ın üzerinde çocuk katıldı.

28. İstanbul Tiyatro Festivali yeni küratörüyle 2024 sonbaharında düzenlenecek.

Paylaş.

Yanıtla