İzmir Mizah Festivali 11 Aralık’ta Açılışını Yapıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‌İzmir Uluslararası Mizah Festivali, 11 Aralık’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde başlıyor. Aziz Nesin Mizah Ödülleri, Ali Poyrazoğlu, Kandemir Konduk, Niyazi Yoltaş ve Agim Sulaj’a verilecek.

‌İzmir Uluslararası Mizah Festivali, 11 Aralık’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde gerçekleşecek açılış töreni ile başlayacak. Festival; İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler Müdürlüğünün, İZBŞB Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı, İzelman ve Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ile düzenleniyor.

Açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından bu yılın Aziz Nesin Mizah Ödüllerinin Ali Poyrazoğlu, Kandemir Konduk, Niyazi Yoltaş ve Agim Sulaj’a verilmesinin ardından, Poyrazoğlu’nun “Habanera Makamı” adlı müzikli oyunu sergilenecek. Oyunda, Poyrazoğlu’na Çiğdem Erken Quartet eşlik edecek.

SERGİ VE PANELLER YER ALIYOR

11 Aralık’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde açılacak olan ‘Çizgilerle İnsan Hakları’ başlıklı sergide, Arnavut asıllı İtalyan Karikatürist Agim Sulaj ve İzmir’den Karikatürist Niyazi Yoltaş’ın yanı sıra, açık çağrı sonucu seçilen 17 İzmirli karikatürcünün ve İzmir’in karikatür alanındaki duayeni sayılan Eflatun Nuri’nin yapıtları yer alacak.

Festivalin ikinci günü de İzmir Sanat’ta Doç.Dr. Efdal Sevinçli’nin “İzmirli Karikatürler 1908-1928” başlıklı sergisi açılacak. Festivalin son gününde İzmir Sanat’ta yapılacak “İzmir’in Karikatür Serüveni” başlıklı panele, Efdal Sevinçli’nin yanı sıra, “İzmirli Karikatürcülerden İnsan Hakları” başlıklı serginin seçici kurulunda yer alan iki Karikatürist, Mehmet Aslan ve Mustafa Yıldız ile geçen yıl festivalde Onur ödülü alan Eray Özbek katılacak. Paneli, Karikatürist Ömer Çam yönetecek.

CUMHURİYETİN MİZAHI

12 Aralık’ta İzmir Sanat’ta yoğun bir program bekliyor İzmirli sanatseverleri. Saat 18’deki sergi açılışının ardından, 19’da gerçekleşecek “Cumhuriyet Basınında Mizah” başlıklı, Kandemir Konduk, Mustafa Balbay, Nazım Alpman, Niyazi Yoltaş’ın katılacağı paneli Cihan Demirci yönetecek. 20.30’da Festival Direktörü Vecdi Sayar’ın Müfit Can Saçıntı ile söyleşisinin ardından Saçıntı’nın “Mandıra Filozofu” filmi gösterilecek.

Reklam
Reklam

13 Aralık’ta APİKAM Kitap Kafe’de “Romanda, Öyküde, Şiirde Mizah” paneli gerçekleştirilecek. Prof. Nevzat Kaya’nın yöneteceği panele Ahmet Önel, Atay Sözer, Seray Şahinler katılacak. 14 Aralık’ta yine aynı mekanda “100. Yılda Cumhuriyetin Mizahı” panelinde, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yayımladığı “Cumhuriyetin Mizahı” Kitabının Yazarları Ömer Türkeş, Yasin Kayış, Turgut Çeviker ve Prof. Oğuz Makal konuşacak

TİYATRO VE SİNEMADA İNSAN HAKLARI

Tüm etkinleri ücretsiz olan festivalde 15 Aralık’ta İzmir Sanat’ta ‘Oyun İşleri’nden Şükrü Veysel Alankaya’nın Gogol’den uyarlayıp, yönettiği “Palto” oyunu İzmir Sanat’ta sahnelenecek. 16 Aralık’ta İzmir Sanat’ta Mert Baykal’ın yönettiği, Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Bülent Kayabaş’ın başrolleri paylaştığı “Pardon”, Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez’in yönettiği “Beynelmilel” filmleri; 17 Aralık’ta ise ayrımcılık temasını işleyen Alain Ughetto’nun İtalya, Fransa, Belçika, İsviçre, Portekiz ortak yapımı “Köpekler ve İtalyanlar Giremez” filmi gösterilecek.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla