Kocaeli Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü’nden Hayvan Çiftliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Sahne Sanatları Bölümü 4.sınıf öğrencilerinin mezuniyet oyunu olarak hazırladığı George Orwell’in Hayvan Çiftliği adlı oyunu 20 Şubat 2024 Salı günü  premier yaparak seyircisiyle buluştu. Seyirci beğenisiyle karşılaşan mezuniyet oyunu, sanatçı Volkan Dinç yönetiminde 16 başarılı oyuncunun performansıyla sergilendi.

Oyun konusu itibariyle George Orwell’ın, Hayvan Çiftliği romanından uyarlanmış. Volkan Dinç’in yönetmenliğinde ortaya çıkan oyunumuz, bir çiftlikte yaşayan hayvanların, insan sömürüsünden kurtulmak için çiftliğin yönetimini ele geçirmelerini anlatmaktadır. Bu çiftliğin en akıllıları olan domuzlar, yönetim için kendi içlerinde bir plan oluşturmalarına rağmen bu planı yine kendileri bozarlar. Napolyon’un önderliğinde ilerleyen çiftlik, yine Napolyon’un hırslarıyla artık daha acımasız ve daha korkunç bir hal almaya başlar.

            “Bütün hayvanlar eşittir ama bazı hayvanlar daha eşittir!”

“Yoldaşlar, yaşadığımız hayat nasıl bir hayattır? Açıkça söylemekten korkmayalım: Şu kısa ömrümüz yoksulluk içinde, sabahtan akşama kadar uğraşıp didinmekle geçti. Dünyaya geldikten sonra yaşamamıza yetecek kadar yiyecek verdiler; ayakta kalanlarımızı canı çıkana kadar çalıştırdılar; işlerine yaramaz duruma geldiğimizde de korkunç bir acımasızlıkla boğazladılar. Bu yüzden; bir yaşına geldikten sonra, hiçbir hayvan mutluluk nedir bilmez, hiçbir hayvan dinlenip eğlenemez. Bu dünyada hiçbir hayvan özgür değildir.”

OYUNUN KÜNYESİ

Yazan: George Orwell

Yöneten: Volkan Dinç

Yönetmen Yardımcısı: Ayhan Akmaz

Dramaturji: Ayhan Akmaz, Fatih Aydın, Durmuş Çetin, Oktay Şanlı, Sümeyye Karasoğur, Özge Canlıoğlu

Dekor ve Kostüm Tasarım: Ayşenur Çiftçi, Esma Çelik, Esma Akça

Müzik: İbrahim Aydın, Oktay Köseoğlu, Onur Can

Makyaj Tasarım: Gülay Tarcan

Işık Kumanda: Nazlıcan Güler

Ses Kumanda: Fatih Aydın, Durmuş Çetin

Sahne Amiri: Oktay Şanlı

Afiş Tasarım: Anı Durna

Oynayanlar: Cansu Buluş, Eren Çelik, Bilge Ilgın Şahin, Mete Atalay, Sinem İlayda Arabul, Tuana Bayrak, Zeynep Korkmaz, Gizem Duran, Ege Ceren Gacar, Ercan Tetik, Miraç Karaş, Uğur Bayraktar, Yusuf Sırma, Zeynep Demirel, Ebrar Yazıgan, Anıl Yazıcıoğlu

Paylaş.

Yanıtla