Korhan Başaran İmzalı “blinDate: Dama Dama” 26 Şubat’ta Alan Kadıköy’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Korhan Başaran’ın yönetmenliğinde dans ve canlı müzik ağırlıklı karma gösterisi blinDate: Dama Dama, 26 Şubat akşamı 20.30’da Alan Kadıköy’de izleyicilerle buluşacak.

Dans ve müziğin, yeni medya ve metni bir araya getiren performansın müzik direktörlüğünü Taylan Aygar, görsel tasarımlarını da Ataman Girişken üstleniyor. Sanatçıları anda kalarak risk almaya ve cesur kararlar vermeye zorlarken, izleyiciyi de sürece tanıklık etmeye ve kimi zaman katılmaya davet eden bu disiplinlerarası gösterinin sürpriz isimleri arasında tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu, bir eseriyle yaratıcı sürece ve geceye katılacak çağdaş sanatçı Seydi Murat Koç ve opera sanatçısı Ceren Aydın yer alıyor. Gösteride, uluslararası dansçı kadrosunun doğaçlama performanslarının yanı sıra RAu’nun yurtdışı festivallerinde gösterilen ve çok beğeni toplayan repertuarından bölümler de bulunuyor. Company RAu’nun Kadıköy Boa Sahne’nin prodüksiyon desteğiyle gerçekleştirdiği performans; İtalya, Avusturya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen dansçılar ve İstanbul merkezli dans sanatçılarının oluşturacağı sinerjiyi izleyicilere sunuyor.

Korhan Başaran tarafından New York’ta yaratılmış multidisipliner bir konsept olan Blindate, ilk kez 2010 yılında Metro Baptiste Church’te tasarlandı ve sezonlar boyunca birçok kez sahnelendi. 2024’teki ilk versiyonunda, blinDate: Dama Dama adını sayıları hızla azalan Alageyikin Latincesinden (Dama Dama) alıyor. Bu performans ile Anadolu’da tehdit altında olan türlere de dikkat çekmek hedefleniyor. Company RAu, blinDate: Dama Dama ile WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)’nın doğa koruma çalışmalarına destek veriyor.

​26 Şubat akşamı 20.30’da Alan Kadıköy’de sahnelenecek blinDate: Dama Dama gösterisinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Artful Living

Paylaş.

Yanıtla