Tiyatro Çalıştayı Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Duygu Köseoğlu’nun Gazete Duvar’da yayımlanan yazısının bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT), Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak hazırladığı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Türkiye tiyatrosunun yüz yılını değerlendirme ve ikinci yüzyılın başında geleceğe öneriler sunma amacıyla hazırlanan “Cumhuriyetin 100. Yılında Tiyatroyu Geleceğe Taşıyan Sorular ve Öneriler” üst başlığıyla hazırlanan “100 Yıllık Ayna” Tiyatro Çalıştayı, 11-14 Şubat tarihleri arasında CVK Bosphorus Hotel İstanbul’da gerçekleştirilecek.

100’üncü yıl kapsamında planlanan projelerin ilki, Cumhuriyet’in kuruluşuna armağan ve saygı projesi olan ve kurumun bütün mevcuduyla emek verdiği ‘Bu Memleket Bizim’ isimli gösteri hazırlanmış ve Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşmuştu.

TİYATRO ÇALIŞTAYI

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever’in Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak planladığı projelerden biri olan Tiyatro Çalıştayı, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda 14 yıldır repertuvara katkı sağlayan ve gösteri sanatları alanında çağdaş yönelimleri kurum içinde düzenlediği atölyeler ve söyleşilerle hazırlayan Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM) sorumlusu Emre Koyuncuoğlu ve tiyatro sanatçı ve teknik ekibinden oluşan bir ekibin uzun süren bir çalışmasının neticesi olarak hazırlandı.

Devamı için tıklayınız.

Gazete Duvar

Paylaş.

Yanıtla