2.Uluslarararası Tiyatro Araştırmaları Konferansı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2. Uluslararası Tiyatro Araştırmaları Konferansı 5-7 Eylül 2024 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Hakemli konferans Uluslararası Tiyatro Araştırmaları Derneği (UTAD) ve Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvar iş birliğiyle İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

***Bu konferans TÜBITAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BIDEB) uhdesinde yürütülen “2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği” sonuçları kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Konferansa Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanlarının ve sanatçıların katılması bekleniyor. Davetli konuşmacıların, teatral performansların ve atölye çalışmalarının da yapılacağı bu buluşmaya katılmak isteyenler minimum 250 kelimelik özet ve 100 kelimelik kısa özgeçmişlerini utadconference@gmail.com  adresi üzerinden 30 Nisan 2024 tarihine kadar UTAD’a gönderebilir.

Ankara TED Üniversitesi’nde yapılan ilk konferansın bildiri kitapçığına buradan ulaşılabilir. Konferans duyuru metninde belirtildiğine göre, konferans sonunda ortaya çıkacak bilimsel yayınların Essence & Critique Journal of Literature and Drama StudiesETKİ Dergisi, BAU ART ve Theatre Academy gibi hakemli dergilerde yayınlanması teşvik edilecek. Ayrıca, konferans tam metinlerinden özel bir sayının yayınlanması da planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi almak isteyenler konferansın resmi sitesine göz atabilir.

Paylaş.

Yanıtla