Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Olan Tamer Karadağlı, Makamdaki İlk İcraatını Açıkladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Bağlı olduklarımız dahil bütün kurumlar, şehir dışına gittiğim zaman belediye başkanları, valiler kucaklarını sonuna kadar açtı.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanan oyuncu Tamer Karadağlı, makama geldikten sonra ilk icraatının, Düzce Devlet Tiyatrosu’nda 650 konservatuvar mezunu genç arasından 10 kişiyi seçmek olduğunu söyledi.

Milliyet’ten Ali Eyüboğlu’na konuşan Karadağlı, “Bir vefa borcu hissettiğim için teklifi kabul ettim. Eğer bir etki alanım varsa bunu Devlet Tiyatroları ile kullanmak çok akılcı tavır geldi bana.” ifadelerini kullandı.

Karadağlı’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü teklifi geldiğinde neler hissettiniz?

Aslında çok şaşırdım, çünkü benim hiç hayal ettiğim bir şey değildi bu.

Merak edip beni niye seçtiniz diye sordunuz mu?

Sormadım, çünkü ben bu tedrisattan geliyorum. Şu anda Devlet Tiyatrosu’nda olanların yarısından çoğunu tanıyorum. Aynı okullarda okuduklarım var. Genel Müdür Yardımcım, aynı okuldan benim bir sınıf küçüğüm.

Teklifi kabul etmenizde ne etkili oldu?

Bugüne yaptıklarımın ve başarılarımın almış olduğum eğitimin ve disiplinin bir parçası olduğuna inanıyorum. Şayet ben İstanbul’da başarılı ve ünlü olduysam, para kazandıysam bunu almış olduğum tiyatro eğitimi ve disiplinine borçluyum. Bu yüzden bir vefa borcu hissettiğim için teklifi kabul ettim. Eğer bir etki alanım varsa bunu Devlet Tiyatroları ile kullanmak çok akılcı tavır geldi bana.

Devamı için tıklayınız.

T24

Paylaş.

Yanıtla