Devlet Tiyatroları Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları 14. Uluslararası Tiyatro Festivali, İspanya Orthemis Orkestrası’nın “Concerto a Tempo d’Umore” adlı gösterisiyle perdelerini açtı.

Antalya’da düzenlenen Devlet Tiyatroları 14. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı. Türkiye’den 11 Devlet Tiyatrosu ve bir şehir tiyatrosunun yanı sıra İspanya, Fransa, Küba ve İtalya gibi ülkelerden de tiyatroları ağırlayan festival 27 Mayıs’ta bitiyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen festival, Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşuyor.

Festivalin bu yıl Devlet Tiyatrosu sahnesinden çıkarak şehrin 11 farklı mekanında 8 yabancı, 26 yerli oyun ve birbirinden farklı atölye çalışmalarıyla izleyicilerle buluşacak.

Tiyatro Dergisi’nde yer alan habere göre,  Türkiye’den 11 Devlet Tiyatrosu ve bir şehir tiyatrosunun yanı sıra İspanya, Tataristan, Polonya, Macaristan, Fransa, Küba ve İtalya’dan tiyatro toplulukları farklı tarzları ve kültürel zenginlikleriyle 35 oyun ile 49 temsil sunacak.

Jordi Purti’nin yazıp yönettiği, İspanya Orthemis Orkestrası ile sahnelenen “Concerto a Tempo d’Umore” adlı gösteriyle başlayan festival 27 Mayıs’ta sona erecek.

Yeni Yaşam Gazetesi

Paylaş.

Yanıtla