‘Zîd û Han’ Ankara’da Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zîd û Han Kürtçe tiyatro oyunu Ankara’da sahnelendi. Kürtçe oyun yoğun ilgi ile karşılandı

Ankara Şato Sahne’de sahnelenen Zîd û Han’ın yönetmenliğini ve oyun yazarlığını Bawer Karahancı üstlenirken, Erhan Mir ile Zidan Akgül, Zîd ve Han rollerini üstleniyor. Dubare Kumpanya grubunun eseri olan oyunun bir sonraki adresi 26 Mayıs İstanbul ve 30 Mayıs’ta İzmir olacak.

Öldükten sonra tekrar hayata gelen birbirine zıt iki arkadaş olan Zîd ve Han’ın mevcut hayatlarında sanat, otorite, aşk ve ölüm üzerine konuşurlarken yaşadıkları deneyimleri hatırlamalarını ele alan oyun farklı dönemlerin sanatçı anlayışına eleştirel yaklaşıyor. Sanatta yaratıcılığı daha pozitif bir yerden tutan oyun, izleyiciyi; insandaki iktidar olma isteminin yanı sıra sevilme arzusu ile iç içe geçen iki dünyanın gerçekleriyle yüzleştiriyor.

‘Çok yeniyiz’

Oyuna dair MA’dan Fırat Can Arslan’a değerlendirmelerde bulunan Erhan Mir, “İstanbul’da konservatuvar okurken amacım Kürt tiyatrosuna hizmet etmek oldu. Mezun olduktan sonra Dubare Kumpanya’yı kurup diğer üniversitelerdeki Kürt öğrencilere ulaştım. ‘Anadilde tiyatro’ şiarım oldu. Şu an 12 konservatuvar mezunu ve hala öğrencisi olan canlarla Dubare Kumpanya ailesini genişlettik. Bunu yaparken elbette sıkıntılarımız oluyor seyirci sıkıntısı gibi. Oynadığımız oyunlarda Türkçe üst yazı kullanıyoruz. Herhangi bir sponsor desteğimiz ya da bilet dışında gelir kaynağımız yok. Ama biz şuna inanıyoruz ki derdimiz ortaktır. Çok yeniyiz, çok güzeliz, çok güzel işler yapacağız” dedi.

YENİ YAŞAM

Paylaş.

Yanıtla