DasDas’tan İlk Doğaçlama Tiyatro Festivali 4-6 Eylül’de Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin farklı şehirlerinden doğaçlama tiyatro ekiplerini bir araya getiren ilk DasDas Doğaçlama Tiyatro Festivali kapsamındaki tüm gösterimler, ücretsiz olarak takip edilebilecek.

DasDas, Türkiye’nin farklı şehirlerinden doğaçlama tiyatro ekiplerini bir araya getiren ilk Doğaçlama Tiyatro Festivali’ni hayata geçiriyor. 4-5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan festival, performansların yanı sıra kapsamlı bir atölye programına da ev sahipliği yapacak.

DasDas Akademi eğitmenleri Kadir Çevik ve Sevda Çevik yönetiminde düzenlenen festival, doğaçlama tiyatronun farklı biçimlerini aynı çatı altında buluşturuyor. Ekipler, kendilerine özgü sahne dilleriyle her temsilde o anda doğan ve bir daha tekrarlanmayacak hikâyeleri seyirciye aktaracak. Festival, 4 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek açılışın ardından İstanbul İMPRO‘nun gösterimiyle başlayacak. 5 ve 6 Eylül tarihlerinde ise Güldürgeç DoğaçlamaSahne CosaÜçİkiBir DoğaçlamaOyuncusuz TiyatroDO-AR,Oyun MahalliKafa Ütülemeyen KomedyaDoğaçlama LigiDeliler DoğaçlamaOyun İstasyonuTikitaka İmpro ve Mahşer-i Cümbüş izleyici karşısına çıkacak.

Festivalin sahne dışındaki en önemli ayağını ise doğaçlama tiyatro üzerine düzenlenecek atölyeler oluşturuyor. 5 ve 6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek çalışmalarda Zeynep Özyurt TarhanKoray TarhanEmrah AktürkŞebnem Telci DereliYiğit ArıBurak Tamdoğan ve Özgün Aydın katılımcılarla buluşacak. Bu atölyelerde doğaçlamanın temel prensipleri, hiçten tiyatro yaratma, üç saniyede öykü kurma, uzun form doğaçlama, mekân ve nesne kullanımı ile statü çalışmaları gibi farklı başlıklar ele alınacak.

Önceden yazılmış metinler yerine oyuncular ile seyircinin anlık enerjisine odaklanan DasDas Doğaçlama Tiyatro Festivali kapsamındaki tüm gösterimler ücretsiz olarak izlenebilecek.

T24

Paylaş.

Yanıtla