[Volkan Pekal’ın Evrensel’de yayımlanan haberinin bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen ‘Tiyatro Kursu’, şehir tiyatrosu oyuncuları tarafından verilen eğitimlerle devam ediyor. Bu yıl 7 ile 60 yaş arasında 250 kişi kursa katıldı.
Macit Özcan Spor Tesisleri’nde cumartesi günleri 10.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilen kurslarda, yaş gruplarına göre oluşturulan sınıflarda temel tiyatro eğitimi veriliyor. Katılımcılar, sahne disiplini, doğru ifade ve özgüven geliştirme alanlarında da kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.
Her Grup Yıl Sonunda Sahneye Çıkacak
Şehir Tiyatrosu oyuncularından Ümit Adıgüzel, kursun 3. haftasında olduklarını belirterek, “Her grubumuz yıl sonunda kendi tiyatro oyununu sahneleyecek. Ocak ayına kadar dersler devam edecek ve ardından oyun çalışmaları başlayacak. 17 yaş üzerindeki yetenekli gençlerimiz konservatuvar sınavlarına da hazırlanacak” dedi.
Veliler, çocuklarının özgüven kazanmasından memnun olduklarını ifade etti. Ebru Öztürk, “Şehir Tiyatrosu’na güvendiğimiz için buraya geldik. Ücretsiz tiyatro kursu fırsatı çok değerli” derken, Alper Başol, “Çocuğumun davranışları ve arkadaş ilişkilerinde olumlu değişimler gözlemliyoruz. Bu kursların gelecek nesillere katkısı büyük” diye konuştu.
