(Merve Tur’un Evrensel’de yayımlanan haber yazısının bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.)
30. İstanbul Tiyatro Festivali, programına iki yeni oyun daha ekledi. Henrik Ibsen’in “Bir Bebek Evi” yeni bir yorumla sahnelenirken, “Sanatçısı Belirsiz İvi Buradaydı” ise ressam İvi Stangali’nin izini sürecek.
Festivalin “Bu İşte Bir Kadın Var” seçkisi, kadın hikâyelerini odağına alan ya da kadın yazar, yönetmen ve oyuncuların öne çıktığı yapımları bir araya getiriyor. Bu yıl seçkide “Bir Bebek Evi” ile “Sanatçısı Belirsiz İvi Buradaydı” yer alacak.
Henrik Ibsen’in modern tiyatronun klasiklerinden “Bir Bebek Evi”, Norveçli yönetmen, oyuncu ve kukla sanatçısı Yngvild Aspeli imzasıyla festivalde sahnelenecek.
Aspeli’nin Paola Rizza ile birlikte yönettiği yapım, hipergerçekçi insan kuklaları, örümcek ve kuş imgeleriyle oyunun atmosferini fantastik bir boyuta taşıyor. Olağan dışı sahne tasarımı ve dramaturjisiyle dikkat çeken oyun, 14-15 Kasım’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.
İvi Stangali’nin İzinde
“Sanatçısı Belirsiz İvi Buradaydı”, İstanbul doğumlu Rum ressam İvi Stangali’nin izini sahneye taşıyor.
Proje tasarımı ve yönetmenliğini Zeynep Özden ile Elif Sözer’in, metnini ise Çiğdem Erdöl’ün üstlendiği oyunda; Tilbe Saran, Fulya Peker ve Çağdaş Ekin Şişman, Stangali’nin farklı dönemlerine ve hafızasında kalan anılarına hayat veriyor.
Devamı için tıklayınız.
