2. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +
2.yenimetinMimesis Haber / GalataPerform tarafından bu yıl mayıs ayının sonunda ikincisi gerçekleştirilecek Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali, İtalyan Çağdaş Tiyatrosu’nun son yıllarda çok tartışılan ikilisi Ricci/Forte’yi ağırlıyor. 

 
 

Türkiye’de tiyatro metin yazarlığı odaklı ilk festival olma özelliğini taşıyan “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali”nin bu seneki teması: ‘Sınırlar’. Festival kapsamında yeni yazarların ilk oyunlarının okuma tiyatroları, söyleşiler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

 

 

Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında, ilk kez geçen sene metin yazarlığı odaklı iki günlük bir festival olarak başlayan Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali Türkiye’nin ilk oyun yazarlığı festivali olma niteliğinde. İkincisi gerçekleştirilen festival, bu sene de yeni yazarların ilk oyunlarını tiyatro seyircileri ile buluşturacak.

 

 

2012 yılının Aralık ayının başından itibaren, Yeşim Özsoy Gülan ve Ceren Ercan önderliğinde Okan Urun, Sibel Arslan Yeşilay ve Doç. Dr. Beliz Güçbilmez’in de dâhil olduğu oyun yazarlığı atölye çalışmalarına giren yeni yazarlar, İspanya’dan Paloma Pedrero ve İskoçya’dan Peter Arnott gibi yabancı yazarlarla da çalışma imkanı buldular.

 

 

Atölye çalışmaları sırasında katılımcıların kısa oyunlar için yoğunlaşacakları tema, ‘Sınırlar’ olarak belirlendi. Beş aylık atölye çalışmaları sürecinde Sınırlar’ teması üzerine geliştirilen metinlerden beş metin, “Yeni Metin Yeni Tiyatro” ekibince seçildi. Bu 5 metin, Mayıs ayında “2. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali ” kapsamında okuma tiyatrosu ve sahnelenmiş okuma tiyatrosu olarak seyirciyle buluşacak.

 

 

Festivalin detaylı programı pek yakında!

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.