Öykü Kahramanları da Propaganda Yapar!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Muhalif gazete ve dergiler hakkında açılan soruşturmalara bir yenisi daha eklendi. Bu kez Güney kültür sanat dergisi soruşturmalık oldu. Ancak gerekçe ne makale ne de röportaj. “Örgüt propagandası” yapmakla suçlananlar öykü kahramanları.

Güney kültür sanat dergisinde yayınlanan iki öykü nedeniyle gazete hakkında “PKK propagandası yapıldığı” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Güney Dergisi’nin 51. sayısı yer alan iki yazı nedeniyle Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya gerekçe olarak Mehmet Söğüt’ün “Inanılmaz Bir Direnişin 3 Günlük Hikâyesi” başlıklı öyküsü ile yazar Meral Ülgen’in “Hâkim” başlıklı kısa film öyküsü gösterildi. İki öykü nedeniyle derginin “PKK propagandası yaptığı” öne sürülerek, derginin sahibi ve yazı işleri müdürü Aziz Özer hakkında soruşturma başlatıldı.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro’da ifade veren Özer, “Söz konusu yazılarda silahlı örgüt ve PKK propagandası yapılmamaktadır. Söz konusu yazılarda suç unsuru bulunmadığını düşünüyorum. Ondan dolayı da dergide yayınladım. Düşünce Özgürlüğü kapsamında yayınlanmasında sakınca gömüyorum” dedi.

ANF NEWS AGENCY

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.