Boğazı Dansa Kaldırıyoruz!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Bosphorus Dans Tiyatrosu, Türkiye’deki ilk büyük kadrolu performansını Türk ve Amerikalı koreografların çalışmaları ile 22 Haziran 2010’da Cemal Reşit Konser Salonunda gerçekleştirilecek

İstanbul Bosphorus Dans Tiyatrosu (İBDT), Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun eski genel sanat yönetmeni ve CRR dans tiyatrosunun kurucusu, opera sanatçısı Arda Aydoğan ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü hareket ve dans öğretim görevlisi ve tiyatro sanatçısı Yeşim Alıç tarafından 2009 yılının Eylül ayında kurulmuştur.

Ayrıca koreograflar Paula Frasz, Paul Philip ve İlkem Ulugün’ün katılımlarıyla sanatsal yaratıcı kadrosunu güçlendirmiştir. Modern dansın ünlü koreograflarından olan amerikalı Paula Frasz, sanat yönetmeni olduğu “danszloop Chicago”nun yanısıra Amerika’nın önde gelen dans topluluklarıyla gerçekleştirdiği koreografileri, İstanbullu sanatseverlere de kuruluşu yeni gerçekleşen Bosphorus Dans Tiyatrosu ile sunacaktır. Projeye ayrıca Engin Gürkey Perküsyon Topluluğu’nun canlı katılımı da renk katacaktır.

İBDT, dansın Türkiye’de gelişmesini, genç türk sanatçılarının sanatlarını icra etmelerini sağlamayı ve Türk sanatının ulusal ve uluslar arası platformda temsilini gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

15. Chicago dans festivalinden ülkemizi temsilen davet alan İBDT, festivale Kasım 2009’da, koreografisi Yeşim Alıç’a ait olan ve dünya prömiyeri gerçekleşen “Journey to the Inner Self” ile katılmış olup, eser, yaşamın akıl ve gönül arasındaki çatışmasını, Yunus Emre ve mevlevi felsefesiyle harmanlayarak yorumlamaktadır. İBDT, 15. Chicago Dans Festivaline, Türk Hava Yolları ve Garanti Bankası destekleriyle katıldı.

Topluluğun Türkiye’deki ilk büyük kadrolu performansı, Türk ve Amerikalı koreografların çalışmaları ile 22 Haziran 2010’da Cemal Reşit Konser Salonunda gerçekleştirilecek ve bunun akabinde uluslararası festivallere katılacaktır. İBDT, Türk sanat hayatında yeni bir sayfa açma gayretiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

İSTANBUL BOSPHORUS DANS TİYATROSU

Genel Sanat Yönetmeni: Arda AYDOĞAN
Genel Yönetmen: Yeşim ALIÇ
Program: COSMOPOLIDANS 1
Koreograflar: Paula Jean FRASZ, Yeşim ALIÇ, İlkem ULUGÜN, Paul PHILIP
Konuk Sanatçı: Engin GÜRKEY Perküsyon Topluluğu

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.