Doğunun Mistisizmi ve Cazın Şiirselliği Buluşuyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antonio Najarro Dans Topluluğu- Compania Antonio Najarro -4-5 Aralık’ta Türk izleyicisi ile buluşturacaklar.

Antonio Najarro Dans Topluluğu- Compania Antonio Najarro -Tango Flamenco gösterilerinin ardından Flamenco Oriental ve Jazzing Flamenco gösterilerini çıktıkları dünya turnesi kapsamında 4-5 Aralık’ta Türk izleyicisi ile buluşturacaklar.

Kuzey Amerika’da 50’den fazla gösteriye imza atan, 2 kez kapalı gişe olan 24 gösteriyle Montreal Caz Festivali’nin gelmiş geçmiş en çok ilgi gören gösterilerinden birini gerçekleştiren topluluk, Flamenco Oriental’da doğunun mistisizmini ve Jazzing Flamenco’da cazın şiirselliğini Flamenko’nun büyüsü ile göz kamaştırıcı bir mükemmellikte buluşturuyor.

Antonio Najarro idaresinde çalışmalarını sürdüren Antonio Najarro Dans Topluluğu bu her iki gösterisi ile karalar bağlamış, şenlik ateşi yakmış, isyankar, kararlı, arınmış, inançlı, tempolu, ağıtsal, gergin, yitik, bol aksiyonlu, neşeli bölümleri ile izleyenleri büyülerken gittikleri her ülkede dakikalarca ayakta alkışlanıyor.

JAZZING FLAMENCO

04 Aralık 2010

20:00

Cemal Reşit Rey

FLAMENCO ORIENTAL

05 Aralık 2010

20:00

Cemal Reşit Rey

Antonio Najarro Dans Topluluğu Hakkında

Antonio Najarro Dans Topluluğu- Compania Antonio Najarro – Tango Flamenco ardından Flamenco Oriental ve Jazzing Flamenco gösterileri ile çıktıkları dünya turnesi kapsamında 4-5 Aralık’ta Türk izleyicisi ile buluşuyor.

Sadece Tango Flamenco ile Kuzey Amerika’da 50’den fazla gösteriye imza atan, 2 kez kapalı gişe olan 24 gösteriyle Montreal Caz Festivali’nin gelmiş geçmiş en çok ilgi gören gösterilerinden birini gerçekleştiren topluluk, Flamenco Oriental’da doğunun mistisizmini ve Jazzing Flamenco’da cazın şiirselliğini Flamenko’nun büyüsü ile göz kamaştırıcı bir mükemmellikte buluşturuyor.

Antonio Najarro Dans Topluluğu ile Çağdaş Tango grubu Ensamble Nuevo Tango ve flamenko müzik grubu Jarcamora’nın sanatsal birlikteliğinin bir sonucu olan grubun ilk gösterisi ‘Tango Flamenko’, Flamenko ve Klasik İspanyol dansının Arjantin Tangosuyla kaynaşmasından ortaya çıkan yüksek tempolu toplam 12 bölümde, 12 ayrı öyküyü ve 12 koreografiyi sunuyor.

Arjantinli müzisyenler, flamenko müzisyenleri ve dansçılardan oluşan 24 kişilik topluluğun, yaklaşık 1 saat 30 dakika süren kesintisiz gösterisi sırasında, Flamenko dansının koreografik ve müzikal dili, Arjantin müziğinin tipik gelişleriyle sentezleniyor.
Grubun ikinci gösterisi ‘FLAMENCO ORIENTAL , Flamenko ve Klasik İspanyol dansının Ortadoğu mistisizmiyle kaynaşmasından ortaya çıkan yüksek tempolu toplam 11 bölümde, 11 ayrı öykü sunuyor.

Ispanyol flamenko müzisyenleri ve dansçılardan oluşan 24 kişilik topluluğun yaklaşık 1 saat 30 dakika süren kesintisiz gösterisi sırasında, Flamenko dansının koreografik ve müzikal dili, Endülüs müziğinin tipik geçişleriyle sentezleniyor.

Antonio Najarro idaresinde çalışmalarını sürdüren Antonio Najarro Dans Topluluğu bu her iki gösterisi ile karalar bağlamış, şenlik ateşi yakmış, isyankar, kararlı, arınmış, inançlı, tempolu, ağıtsal, gergin, yitik, bol aksiyonlu, neşeli bölümleri ile izleyenleri büyülerken gittikleri her ülkede dakikalarca ayakta alkışlanıyor.

Ülkemizde daha önceki iki gösterisi ile büyük bir hayran kitlesine sahip olan grup, İspanya’daki yüzlerce gösterinin dışında Fransa (50′den fazla gösteri), Kanada (29 gösteri), Yunanistan, Romanya, Ürdün, İsviçre, Norveç, Şili, KKTC’ve Amerika Birleşik Devletleri’nde 50’dan fazla şehirde muhteşem gösterilere imza attı.

Prestijli antik tiyatrolardan dünyaca ünlü salonlara farklı kitleleri buluşturan grup, Ürdün Kraliyet Ailesi, Romanya Devlet Başkanı gibi farklı ülkelerin ünlü konukları da seyretme şansı buldular.

Antonio Najarro Hakkında

Klasik Bale, Escuela Bolera, İspanyol Balesi, İspanyol Klasik Balesi, İspanyol Folklorü ve Modern Dansın en prestijli uzmanlarının yönetiminde çalıştığı Kraliyet Profesyonel Dans Konservatuvarı’ndan (Professional Royal Conservatory of Dance) CUM LAUDE (Üstün Başarı) derecesiyle mezun oldu.

Mesleki kariyeri, 15 yaşındayken Carmen’de Solist Kategorisinde “Lucas el Torero” rolünü oynayarak tüm Avrupa’yı dolaştığı “Rafael Aguilar Dans Topluluğuna” katılmasıyla başladı.

Marienma tarafından kendisinin “Spain” adlı koreografileri için, “Homenaje a Madrid” adlı oyunda başrollerden birini üstlenmek üzere ve “Goyescas” Operasına katılması için üç kez davet edildi.

Koreografisi Alberto Lorca tarafından yapılan “Ballet Antologia”da, Goyo Montero ve Carlos Vilan tarafından koreografisi yapılan “Teatro Lírico de la Zarzuela”da ve büyük Üstat Jose Granero tarafından koreografisi yapılan “Compañía Antonio Marquez”da yer aldı.

Jose Antonio RUIZ tarafından kendi dans topluluğu “Jose Antonio y los Ballets Españoles” topluluğuna katılmasını istendi; böylelikle “Embrujo”, “La Vida Breve “ “El sombrero de Tres Picos” , “ Aires de Villa y Corte” ve diğer eserlerde solo dansçı olarak tüm Avrupayı ve Latin Amerika’yı dolaştı.

Koreograf ve dansçı olarak ardı ardına Madrid Albeniz Tiyatrosu’nun ev sahipliği yaptığı IV., V. ve VII. Certamen Coreográfico de Danza Española y Flamenco yarışmasında; daha sonra Jose Antonio Balesi tarafından da kullanılan “Suspiro del Moro”’da, kendisine ikincilik ödülü kazandıran “Movimientos Reversos”  gösterisinde ve birincilik ödülü kazandıran “Neireidas” ile yer aldı.

Diana SAN ANDRES ile birlikte koreograf ve dansçı olarak Madrid Albeniz Tiyatrosundaki VIII. Día Internacional de la Danza yarışmasına davet edildi.

Carla Fracci tarafından yönetilen, koreografisi Paul Chalmer ve Jose Antonio Ruiz tarafından yapılan ve “Arena Di Verona” Balesi için sahnelen “La Gitana” adlı eserde solist olarak dans etti.

Eylül 1997, o dönemde Aurora Pons, Vitoria Eugenia ve Nana Lorca tarafından yönetilen İspanyol Ulusal Balesine katıldı.

Aida Gomez’in yönetmenliğinde Haziran 1999 ve Haziran 2000 arasında Solo Dansçı oldu ve “ La Vida Breve”, “Ritmos”, “Poeta”, “Bolero”, and son olarak da efsane isim Jose Antonio Ruiz tarafından kendisi için özel olarak koreografisi yapılan “Don Jose” rolünde “Carmen” balesinde başdansçı olarak sahneye çıktı.

Aida Gomez’in Özel Konuğu olarak Jose Antonio Ruiz tarafından koreografisi yapılan ve Carlos Saura tarafından yönetilen “Salome” balesinde “San Juan Bautista” rolünü oynadı.

Mayıs 2002’de Pascal Gaona’yla birlikte bugün varlığını Compañía ANTONIO NAJARRO adıyla devam ettiren Talent Danza Topluluğunu kurdu.

20 ve 21 Aralıkta Fransa’da Bayonne Tiyatrosunda “Scene Nationale et du Sud Aquitaine” Festivalinin bir bölümü olarak, koreografisi kendisi tarafından yapılan ilk çalışması “Tango Flamenco” ile sahne aldı.

Ardından “Tango Flamenco” gösterisi İspanya, Fransa, İsviçre, Belçika, Ürdün, Yunanistan, Kanada ve ABD’de gösterildi ve Najarro’nun zamanının en iyi koreograflarından biri olduğunu kanıtladı.

Şubat 2006’da ikinci eseri “Flamencoriental” ilk defa Madrid’deki Pinto Fransicco Rabal Tiyatrosu’nda sahne aldı.

Eylül 2006’da dünyanın en iyi buz patencileriyle “Champions On Ice”ta (Buz Üstündeki Şampiyonlar) koreograf ve dansçı olarak yer almak üzere seçildi ve böylece Japonya, Çin ve Rusya’yı dolaştı.

Şubat 2007’de Champions On Ice’ın yanı sıra İşviçre’de Art On Ice’ta (Buz Üstünde Sanat) yer almaya devam etti.

2008′de “JAZZING FLAMENCO” gösterisinin Madrid’te prömiyerini yaptı.

2010′da Antonio Najarro İspanya’nın en prestijli ödülü Max Awards’ta en iyi erkek dansçı ödülünü aldı.

Grup Tango Flamenco , Flamenco Oriental ve Jazzing Flamenco adlı yepyeni gösterisiyle turlarına devam ediyor, artistik patinajın Olimpiyat ve Dünya şampiyonalarında koreograf olarak görev alıyor ve sayısız okul ve topluluğun koreograf ve ustalık sınıfları eğitmeni olarak dersler veriyor.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.