Genç Tiyatrocularla Sohbet Ettiler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Brüksel ve Beringen’de sahneledikleri “Hastasıyız” adlı oyunuyla büyük ilgi gören İstanbul Kraliyet Tiyatrosu oyuncuları Brüksel’de Binfikir, Anadolu Sahnesi, Turkish Lady ve Düşler Sahnesi Oyuncularıyla buluştular.

Düşler Sahnesi oyuncularının  Sazz ‘n Jazz’ın katkıları ile organize ettiği buluşmada, Belçika’da tiyatro yapan gruplar aynı zamanda birbirlerini daha yakından tanıma ve sohbet etme şansı da buldular.

Belçika’dan Türkiye’ye dönmeden önce Brüksel’de Sazz ‘n Jazz’da sanat ve tiyatro severlerle buluşan Hastasıyız ekibi, Belçika’da gördükleri ilgiden memnuniyetlerini bildirdiler. İleriki dönemlerde Belçika’da yeni oyunlar sergilemeyi düşündüklerini söyleyen ekip gruplara çalısmaları hakkında ve oyun hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık beş yıldır İstanbul Kraliyet Tiyatrosu adıyla çalısmalarına başladıklarını, devlet yardımı almadıklarını ve bu günlere büyük özverilerle geldiklerini açıkladılar. Belçika’daki Türk amatör tiyatrocularının sorularını cevaplayan profesyönel oyuncular buradaki tiyatro calısmalarını merak ettiklerini de belirttiler. Buradaki grupların gerek birbirleriyle olan calışmalarının, gerekse Türkiye’deki ekiplerle yapabilecekleri çalışmaların çok daha verimli sonuçlar vereceğini, dolayısıyla Belçika’yla devamlı temas halinde olmaktan mutluluk duyacaklarını söylediler.

BinFikir

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.