Türkiye Tiyatrosunda Beklan Algan Vizyonu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Maya Sahnesi’nde Türkiye tiyatrosunun temel taşlarından birisi olan ve ürettiği oyunlar ve yaptığı araştırmalarla tiyatromuzda kalıcı izler bırakan Beklan Algan’ın vizyonu tartışılacak. Beklan Algan’ın çeşitli dönemlerde tiyatroya yaklaşımının ve bu yaklaşımların bugün ve gelecekte tiyatromuz için ne ifade ettiğinin tartışılacağı etkinlik Mimesis Tiyatro Çeviri Araştırma Dergisi ve TAL (Tiyatro Araştırma Laboratuarı) işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Etkinlik saat 15:00’de film gösterimi ile başlayacak. Film gösteriminde Beklan Algan’ın 1974’te Tepebaşı Deneme Sahnesi’nde sahnelediği, efsanevi Cesaret Ana ve Çocukları oyunundan pasajların yanı sıra görüşlerini dillendirdiği söyleşi görüntüleri yer alacak.

Film gösteriminin ardından Ayla Algan bir açılış konuşması yapacak.

Etkinliğin son bölümünde Beklan Algan vizyonunun tartışıldığı bir panel gerçekleştirilecek. Ayşın Candan’ın moderatörlüğünü yapacağı panelde Metin Deniz, Cevat Çapan, Cüneyt Türel, Nihal Koldaş, Cüneyt Yalaz ve Mehmet Esatoğlu konuşmacı olarak yer alacaklar.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.