Carmen Tutkuyla Dolduracak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aşk ve tutkunun, dansın büyüsüyle ihanet ve ölüme karıştığı efsane Carmen sahnede.

Aşk ve tutkunun, dansın büyüsüyle ihanet ve ölüme karıştığı efsane Carmen, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenecek.

Güzelliği ve kendine sonsuz güveniyle erkekleri etkileme gücüne sahip Carmen’in hikayesi, Antalya Devlet Opera ve Balesinde (ANTDOB) yeniden hayat bulacak. Carmen balesi, 16 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da ve 19 Nisan Salı günü saat 20.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde çağdaş bir koreografiyle sanatseverlerle buluşacak.

Sezonun en etkileyici eserleri arasında yer alan Carmen, izleyiciye klasik baleyle karışık İspanyol dansına özgü folklorik dans figürlerinin olduğu bir görsel şölen sunuyor. Hakan Kalkan’ın orkestrayı yönettiği eserin dekoru Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer tarafından yapıldı. Eserin müzik düzenlemeleri Mriama Sulaberidze, ışık tasarımı ise Mustafa Eski’ye ait.

Carmen karakterinin bilinç altında yaşadığı korkular, endişeler düşsel bir ortamda ifade ediliyor. Don Jose’nin Carmen’e aşkı, sadece kendini değil çevresindekileri de bu ateşe sürüklüyor. Carmen’in dizginlemekten asla vazgeçmediği özgür ruhu ölümü bile göze almaktan çekinmiyor. Sonunda sıradan bir asker olan Don Jose, kıskançlığın bir karabasan gibi üzerine çökmesiyle katile dönüşüyor.

gercekgundem.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.