Orkestra Eşliğinde Türküler ve Dans ‘Türküyem’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Klasik müziğin türkülerle birleştiği ve izleyiciye eşsiz bir müzik tadı sunan Türküyem müzikali yeniden Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde sahneleniyor.

İstanbul – Sezonun ilgiyle izlenen farklı eserlerinden biri olan bu müzikli  danslı oyun 9 Nisan Cumartesi günü saat 16:00’da ve 26 Nisan Salı günü saat 20:00’da  Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Erdal Tuğcular’ın Türkülerin düzenlemelerini ve kompozisyonu yaptığı eserin librettosu ise Fatih Şanal’a ait. Türkiye’deki zengin değerlerden beslenen ve tüm bu coğrafyayı kendi yolculuğunda keşfederek günümüze kadar gelen türkülerin ve klasik batı müziğinin seslerinin birleştirilerek başarılı bir şekilde yorumlandığı Türküyem;  izleyiciyi eğlenceli bir atmosferin içerisine çekiyor.

9 Nisan’da sahnede…

Fatih Şanal’ın sahneye koyduğu eserde, Antalya Devlet Opera ve Bale Orkestrası’nı şef Hakan Kalkan yönetiyor. Eserin reji asistanı Özsu Özgür Suna, koreografi asistanı ise Cenk Şahinalp. Nilay Genç ve Yücel Yalçın’ın korrepetisyonları yaptığı eserde, kondüvit görevini ise Selim Yılmaz üstleniyor. Renkli ve eğlenceli görüntülerin yanı sıra zengin yorumuyla da izleyicinin beğenisini toplayan eserin kostüm tasarımı Gürcan Kubilay’a, koreografisi Nurdan Sinkil’e, ışık Talip Şahin’e ait. Eserin solist sanatçıları ise Semiha D. Karadeniz , Ebru Kaptan, Özsu Özgür Suna, Emre Akyurt , Tükel Acar ve Fatih Şanal. Türkülerle bir klasik müzik yolculuğuna çıkaran esere bale sanatçıları da danslarıyla eşlik edecekler.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.