Tiyatrocuyu Vuran Genç Kızdan İddialar…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmit’te Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin kafeteryasında dün akşam tiyatrocu Şafak Karaali’yi tabanca ile bacaklarından vuran Zeynep Pusüç polisteki ifadesinde çeşitli iddialarda bulundu. Şafak Karaali’yi 2002 yılında üniversite eğitimi için Gaziantep’ten geldiğinde tiyatro kulübü sayesinde tanıdığını, sanatçının kendisiyle cinsel ilişkiye yeltendiğini, izin vermeyince yaşları 18 olan diğer öğrencilerin arasında sürekli aşağıladığını, onun birçok sanatçı gibi ’freudyen’ olduğunu ileri sürdü. Genç kız adliyeye sevkedilirken de “Freudyenler ortaya çıkarılsın. Çocuk tecavüzcüleri ortaya çıkarılsın” diye bağırdı.

İzmit’te Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, adının daha sonra Zeynep Pusüç olduğu anlaşılan genç kız, kısa bir tartışma sonucu Kocali Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarından Şafak Karaali’ye tabancayla 5 el ateş etti. Şafak Karaali bacaklarına isabet eden 3 mermiyle kanlar içinde yere yağılırken, olay yerine gelen ekipler Zeynep Pusüç’ü gözaltına alndı. Yapılan ilk tesbitlerde de genç kızın tabancasanın ruhsatlı olduğu anlaşıldı.

Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim görürken okulu yarıda bırakıp memleketi Gaziantep’e döndüğü anlaşılan 27 yaşındaki Zeynep Pusüç’ün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın dün akşam sahneye konulan ve Şafak Karaali’nin de rol aldığı ’Resimli Osmanlı Tarihi’ adlı oyunu izlemek için bilet aldığı da anlaşılırken, genç kız dün sabaha kadar sorgulandı. İmzaladığı ifadelerinde ise şok iddialar yeraldı.

Zeynep Pusüç, 6 sayfalık ifadesinde Karaali’nin ’Freudyen’ düşüncesinde olduğunu, bunun da tiyatrolarda yaygın olduğunu iddia etti. İfadesinde 2002 yılında Gaziantep’ten öğrenim için Kocaeli Üniversitesi’ne geldiğini, arkadaşları aracılığıyla okulun tiyatro kulübüne girdiğini anlatan Zeynep Pusüç şöyle devam etti:

“Psiko-drama adı altında sanatsal tiyatro çalışmaları yapan bir tiyatro grubu ve bu grubun başındaki Şafak Karaali ile tanıştım. Bir süre sonra hastalandım. Aşırı dikkat bozukluğu, dalgınlık başladı bende. Ne olduğunu ben de anlayamadım. Durumum iyi değildi. Şafak Karaali bu durumumdan yararlanmaya çalışıp beni cinsel ilişkiye zorladı. Ben izin vermeyince çok sinirlendi. Başından beri kafamı karıştıran birşeyler vardı. Ne olursa olsun anlamak istedim. Şafak Karaali o olaydan sonra ne yaptığını diğer öğrencilerine söylemememi kesinlikle istemediği için gitmemi istiyordu. Ama garipliği farkettiğimi anlayınca, feci şekilde panikledi. Gitmem için diğer öğrencilerin yanında cinsellik üzerinden aşağılamaya başladı. İstenmediğimi bile bile gitmedim. Sonra benim durumuma düşmüş, yaşı benden çok daha küçük kız çocukları olduğunu farkettim. O sırada 18 yaşındaydım. Doğru şekilde karşı çıkmak, ne olduğunu anlatabilmek, yani o yaşta doğru tepki verebilmek çok zordu. Zaten tiyatrocu, bu işi mağdurun yaşının küçük olması sayesinde yapabiliyordu.”

İfadesinde Şafak Karaali’nin üniversite öğrencilerinden oluşan grubun dışında lise ve ortaokul yaş grubundan da grubu olduğunu, her ortamda cinsellik üzerine konuştuğunu da belirterek şu iddialarda bulundu: “Şafak Karaali bu işi çok sistemli yapıyordu. Psikolojik etki altında bırakarak kendini ifade edemeyecek insanları cinsel aşağılamalarla utandırarak, her tepki vermeye çalışıldığında o kişiyi bir hastalıkla isimlendirip susturuyordu.”

ÇOCUK TECAVÜZCÜLERİ ORTAYA ÇIKSIN

Şafak Karaali için, “Sürekli iki üniversite bitirdiğini söyleyen Freudyen te…….ü” olarak nitelendiren Zeynep Pusüç, mağdur ettiği çocukların geleceğini hiç düşünmediğini, onların pasif hale gelmesinin kendisini daha güçlü kıldığını iddia etti.

Altı sayfalık ifadesinde birçok ünlü ismi de aynı yöntemle genç kızlara tecavüz etmekle suçlayan Zeynep Pusüç bugün öğlenden sonra Adliye’ye sevkedilirken, kameralara “Freudyenler ortaya çıkarılsın. Çocuk tecavüzcüleri ortaya çıkarılsın” diye bağırdı.

Karaali’nin tedavisine ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde devam ediliyor.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.