Orhan Pamuk’un “Kar”ı Alkış Aldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Almanya’nın Heidelberg kentinde bu yıl 28.’si düzenlenen tiyatro festivali “Heidelberger Stückemarkt”, konuk ülke Türkiye’den çok sayıda dramaturg ve rejisörün katılımı ile devam ediyor.

8 Mayıs’a kadar sürecek olan etkinlikte Heidelberg Tiyatrosu oyuncuları, Orhan Pamuk ’un yazdığı ‘Kar’ı sahnelediler. Rejisörlüğünü Martin Süss ’ün yaptığı oyunda, Frank Wiegard, Antonia Mohr, Natalie Mukherjee, Klaus Cofalka-Adami, Natanael Lienhard, Axel Sichrovsky ve Simon Bauer rol aldı. ‘Swinger 1’ salonunda sahnelenen oyun yoğun ilgi gördü.

TARTIŞMALI OYUN

Panel ve söyleşilerin de düzenlendiği festivalde sahneye koyulan “Dağaçar Bey ve Çöp’ün Altın Tektoniği” ile “Aptal, Sıradan ve Suçlu” oyunlarının ardından bugün de Özlem Yula’nın yazdığı ve “Ahlaksız” olduğu iddiaları ile gündeme gelen “Yala Ama Yutma” oyunu 5Mayıs akşamı sahnelenecek.

GENÇ YETENEKLER YARIŞIYOR

Festival kapsamında genç yetenekler arasında bir de yarışma düzenleniyor. 23 bin 500 Euro para ödülü dağıtılacak yarışmaya, Türkiye’den 17 yaşındaki Fehime Seven, ailesinın Bulgaristan’dan sürgün edilişini konu alan “Türkiye Kayası”, Ahmet Sami Özbudak, İstanbul Tarlabaşı’ndaki bir evin Türkiye tarihi için önem taşıyan üç farklı dönemine ilişkin hikayesini paylaştığı “İz”, Berkun Oya ise “Güzel Şeyler Bizim Tarafta” adlı eseri ile katılıyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla