Vivaldi-Stravinsky (2008)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

VİVALDİ – STRAVİNSKY (2008)
ZEYNEP TANBAY DANS PROJESİ

Tarih : 28.05.2011, 20:00
Mekan : CRR Konser Salonu

İlk bölümde, Vivaldi’nin değişik konçertolarından derlediği eserde, ideal dünyayı ‘barış’ ekseninde sunarken, sevgi, dostluk, kardeşlik, hoşgörü gibi temaları kullanıyor. Stravinsky’de ise  ‘Bahar Ayini’ nin orijinal versiyonu olan kurban törenine gönderme yapan Tanbay, 21. yüzyılda hâlâ savaşan dünyada tüm insanları kurban olarak ele alıyor.  Savaş karşısında insan hallerine odaklanan Stravinsky ‘de, şiddetin insanı getirdiği çaresizlik, kaçınılmaz değişim ve yaşama mücadelesi irdeleniyor.

Zeynep Tanbay, koreografilerinde odak noktası olarak insanı ele alırken, insan ilişkileri, halleri ve ruhunu kurcalar. Salt beden dilinin kullanıldığı bir anlatım tercihi ve minimalist bir sahne düzeni ise bütün eserlerin ortak noktasıdır. Zeynep Tanbay’ın yaşama ve toplum düzenine dair sorumluluğu, kaygıları ve eleştirisinin izlerini, üç projesinde de farklı konseptlerde görmek mümkündür.

“Ak ve kara kadar keskin hatlarla ayrışan bu iki bölümde Tanbay,gri olasılıklara yer vermeyen net tavrıyla, 21. yüzyılda insanlığın politik çıkmazlar sonucu vardığı noktayı seyirciyi sarsmayı, onu ‘gerçek’lerle bir kez daha yüzleştirmeyi amaçlayan bir kurguyla sergiliyor.”

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.