Mamak Kent Tiyatrosu Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ramazanda her Pazar akşamı Ahmet Vefik Paşa’nın “Zoraki Tabip” adlı eserini oynayan, Mamaklı tiyatro severlerin gözdesi Mamak Kent Tiyatrosu oyuncuları, altı yeni oyunla tiyatro severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Sosyal projelerin önemine her fırsatta değinen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, amaçlarının Mamaklılara kültür hizmeti sunmak olduğunu vurgulayarak, sanatın her dalını desteklediklerini söyledi. Akgül ”Sanatın her dalını destekliyoruz ve bu güzellikleri halkımızla paylaşmaktan da son derece mutluyuz. Hedefimiz, tiyatro eğitimi alan kursiyerlerin ilerde büyük sanatçı olması ve Mamak’a gurur yaşatmasıdır.” dedi.

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, yönetmen Kenan Olpak yönetimindeki profesyonel oyuncular ve kursiyerlerinden oluşan on beş kişilik oyuncu ekibiyle Mamaklılara tiyatro seyri yaşatacak. Ramazan ayı boyunca her Pazar akşamı sahneledikleri Ahmet Vefik Paşa’nın “Zoraki Tabip” adlı eserini, Ekim ayına kadar Cumartesi ve Pazar günleri saat:15.00’da Mamak Kültür Merkezi’nde sahneleyecek oyuncular, tiyatro severler için altı yeni oyun hazırlıyor.

Oynadıkları tiyatro oyunları ile vatandaşların keyifli zaman geçirdiğini belirten Kent Tiyatrosu Yönetmeni Kenan Olpak “Kent tiyatrosu oyuncuları ve Mamak Kültür Merkezinde tiyatro eğitimi alan tecrübeli kursiyerlerimizden oluşan tiyatro topluluğuyla gerçekleştirdiğimiz oyunlar vatandaşlarımıza tiyatro seyri yaşatırken, hem vakit geçirmelerini hem de sanata olan ilgilerini artırıyor. Sanata değer veren ve bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Mamak Belediye Başkanımız Sayın Mesut Akgül’e oyuncularım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Başkanımız sanata tam destek veriyor.” dedi.

Yunus”, dört kişilik komedi “Git gel aynı şey”,”Çanakkale Destanı”,”Kınalı Kuzular”, “Safahat” ve bir aile dramını anlatan “ Badem Şekerleri” adlı oyunlarına hazırlanan ekipler, sergilenecek yeni oyunlarını, daha önceki yıllarda olduğu gibi yine cezaevleri, dinlenme ve bakım evleri ve talep olduğu takdirde il ve ilçelerde turnelere çıkarak sergileyecek.

Flaş Gazetesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.