Ankara Tiyatro Festivali Perdelerini Açtı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Başkent’in en önemli sanatsal etkinliklerinin başında gelen 16. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başladı. Gecede oyuncu ve yönetmen Ahmet Levendoğlu’na “Festival Onur Ödülü”, Şenol Tiryaki’ye “Emek Ödülü” verildi.

TOPLUMSAL Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başladı.
Büyük Tiyatro’da düzenlenen, sunuculuğunu Devlet Tiyatroları (DT) sanatçılarından İpek Çeken’in yaptığı açılış töreni, festival tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı.
TAKSAV Genel Başkanı Emin Koramaz, yaptığı konuşmada, vakıflarının Türkiye’nin kültürel ve sanatsal yönden gelişimine özgürlükçü ve demokratik bir anlayışla katkıda bulunmayı, sorgulayıcı, yaratıcı düşüncelerin gelişmesine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi. Bu kapsamda düzenledikleri festivali geleneksel hale getirdiklerini belirten Koramaz, “Bizler bireyselleşen günümüz dünyasında paylaşımcı, dayanışmacı, özgürlükçü bir dünya yaratmanın olanaklı olduğuna inanıyoruz. Festival, bu yaklaşımla 16 yıldır düzenleniyor. Vakıf olarak, insana ve yaşama dair bu geleneksel organizasyona katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.
Yaşam kültürle birlikte anlamlı

Yaşamın, kültürle donatıldığında anlam kazandığını, estetikle güzelleştiğini, yaratıcı, sorgulayıcı sanatla geliştiğini vurgulayan Koramaz, festivali de sanat toplumsallaşsın, gelecek kuşaklarda yaşam bulsun diye düzenlediklerini bildirdi.
Bu yılki festivale 63 tiyatro grubunun katılacağını belirten Koramaz, festivalde salon oyunlarının yanı sıra 86 etkinliğin yer alacağını ifade etti.
TAKSAV Ankara Şube Başkanı Abdullah Kahraman’ın festivale katkıda bulunanlara plaketlerini takdim etmesinin ardından, kurumsal destek sunan kuruluşlara da ödülleri verildi.
Onur Ödülü Levendoğlu’na

GECEDE “Festival Emek Ödülü”, Şenol Tiryaki’ye verildi. Törende, oyuncu ve yönetmen Ahmet Levendoğlu’na “Festival Onur Ödülü” sunuldu. DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, “Meslektaşım, büyüğüm, ustam, bütün hayatını, bütün dürüstlüğü ve onuruyla mesleğine adamış değerli hocam Ahmet Levendoğlu’na ödülü sunma onuruna kavuştuğum için çok şanslıyım” dedikten sonra, Levendoğlu’nun elini öperek ödülünü verdi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.