Farklı Kadın Tiplemeleri Beğeni Topladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Manisa Belediyesi’nin bu ayki özel tiyatro oyunu, Tiyatrokare’nin ‘Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun’ oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne uygun olarak sahnelenen oyunda farklı kadın tiplemeleri canlandırılırken, oyundan elde edilen gelir Türk Kadınları Kültür Derneği’ne aktarıldı.

Manisa Belediyesi, aylık kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Tiyatrokare’yi ağırladı. Tiyatronun ‘Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun’ adlı oyunu Kültür Merkezi Lale Salonu’nda sahnelendi. Ünlü oyuncuların yer aldığı tiyatro oyununa Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu eşleri ile, Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Limoncuoğlu, Jandarma Albay Vural Erol ile çok sayıda tiyatrosever katıldı. Hatice Meryem’in yazdığı, Hülya Karataş’ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda, Dünya Kadınlar Günü’ne uygun olarak kadın tiplemeleri yer aldı. Bir apartman kapıcısının, bir demiryolcunun, bir emeklinin ya da bir şairin karısı olmanın nasıl bir karakter yapısı gerektireceğinin anlatıldığı oyunda, kadınlık durumlarındaki ezilmişlikler, yoksunluklar ama onunla beraber direnç ve ayakta kalma stratejileri de yansıtıldı. Ünlü oyuncuların yer aldığı oyun tiyatroseverleri zaman zaman güldürüp, zaman zaman da hüzünlendirirken, oyuncular oyun sonunda ayakta alkışlandı.

Oyun Geliri Türk Kadınları Kültür Derneği’ne

Oyuncuları perforsmanlarından dolayı tebrik eden Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğu, kendilerine çiçek takdim etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yakışır bir oyun olduğunu dile getiren Ustamehmetoğlu, bu ayki tiyatro oyunu gelirinin Türk Kadınları Kültür Derneği’ne aktarılacağını belirtti. Dernek başkanı Sevilay Altay da kendilerine verilen destek için Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu’na çiçek takdim etti. Manisa Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinliklerini halkın ayağına getirdiğini söyleyen Altay, “Belediyemizin sanatseverleri düşünerek, çok sayıda etkinliği organize etmesinin sevincini yaşıyoruz. Bu ayki oyun gelirinin de bizim derneğimize aktarılması ayrıca mutluluk kaynağımızdır. Bizim gibi kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarına bu şekilde destek verdiği için Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz” dedi.

Manisa Belediyesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.