Almanya'da Kırca Dakikalarca Sahnede Alkışlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” etkinlikleri kapsamında, tiyatro sanatçısı Levent Kırca, “Azınlık” adli oyunla Almanya”nın Hamburg kentinde sahne aldi. Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) tarafından “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” etkinlikleri kapsamında; tiyatro sanatçısı Levent Kırca, “Azınlık” adli oyunla Almanya”nın Hamburg kentinde sahne aldi.

Hamburg”da Delphi Show Palast adli gösteri merkezinde Aydınlık gazetesindeki yazılarından derleyerek sahneye koyduğu “Azınlık” adli oyun Hamburg”da dakikalarca alkışlandı. Oyunu HADD Başkanı Coşkun Coştur, Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği (HADD) Başkanı Ali Ay, Alman Sosyal Demokrat Partisi(SPD) Hamburg milletvekilleri Ali Rıza Simsek, Kazım Abaci, Yesiller Partisi Milletvekili Filiz Demirel ile çok sayıda vatandaş izledi.

Çok sayıda yurttaşın katıldığı ve bazı izleyicilerin ayakta izlediği oyun öncesi konuşan Levent Kırca, Silivri Cezaevi’nde yatan yurtseverleri için bu oyunu sergilediğini ve onlar için burada bulunduğunu söyledi. Bir özel televizyon kanalında Tv’de yayınlanan Olacak O Kadar adlı televizyon programındaki taklitlerinden dolayı siyasi iktidar tarafından programın yasaklandığını belirten Kırca, “Benim programımı yasaklasalar da ben buralarda sahne alarak konuşuyorum. Silivri”dekiler tutsak ama bizler de dışarıda tutsağız. Bunların Atatürk’e tahammülleri yok” dedi.

Konuşması sırasında gazeteci Nedim Şener’in bir televizyon kanalında ağladığı görüntüleri izleten Kırca, bunun sebebinin Nedim Şener’in kızının cezaevi ziyareti sırasında yaşadığı olayları anlatması üzerine yaşandığını söyledi. Nedim Şener’in kızının eteğinde bulunan düğmenin ötmesi üzerine eteğinin çıkartıldığını ve babasının yanına iç çamaşırıyla gittiğini anımsatan Kırca, bu durumun Şener’i çok üzdüğünü, utanç verici bir durumun yaşandığını ve buna hiçbir babanın katlanamayacağını belirtti.

Oyun esnasında Sivas’ta yakılarak katledilen 35 aydını da unutmayan Kırca, “Biz sanatçılar girişimi olarak Sivas’ta yakılan aydınları unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Kırca ayrıca Silivri”de tutuklu gazeteci Tuncay Özkan’in en çok sevdigi “Candarma” adlı türküyü söyledi.

Haberx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.