Japon Butoh Dansçısı Tiyatro Medresesi'nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Medresesi Ekim’de dünyaca ünlü Butoh dansçısı ve şaman Iida Shigemi’yi ağırlıyor.

Japon Butoh dansçısı, şaman ve şair Iida Shigemi “Beden/Zihin/Sihir” adını verdiği atölye çalışmasıyla 9 gün boyunca Şirince’deki Tiyatro Medresesi’nde olacak. Çalışma, gösteri sanatları alanında çalışan oyunculara, dansçılara, öğrencilere ve bedenini keşfetmek isteyen herkese açık.

Atölye, kişinin daha etkili dans etme yolları bulmasına, kendini daha özgür ve yaratıya daha açık hissetmesine, doğayla daha içerden temas geliştirmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Nogushi-Seitai (çağdaş Japon beden düzeni), Soutai (geleneksel Japon beden davranışı), Jikyou-jyutsu, Mokkauhou (Japon yogası), TFT (Thought Field therapy; Düşünce Alanı terapisi), Tibet yogası, Kikoh ve meditasyon gibi çok sayıda beden, sihir tekniklerini harmanlamaktadır.

Iida Shigemi Kimdir?

Şair, müzisyen, dansçı. Butoh dansının kurucusu Kazuo Ohno’nun ve oğlu Yoshito Ohno’nun 5 yıl süreyle asistanlığını yaptı. Yaşama ve yaratım sürecine bakışının kökü Budizme, geleneksel Doğu tekniklerine ve Şamanizme dayanır. Tüm dünyada Beden/Zihin/Sihir Atölyesi (Body/Mind/Magic Workshop) adı altında atölyeler vermektedir.

Çalışma 20 Ekim Cumartesi ve 28 Ekim Pazar tarihleri arasında gerçekleşecektir ve katılımcılar bu süre boyunca Medrese’de konaklayacaktır. (20 Ekim’de Medrese’de olamayacak kişilerin çalışmaya 26 Ekim Cuma tarihine kadar herhangi bir gün başlamalarında bir sakınca yoktur.)

Katılımcıların Medrese’ye ulaşımlarını kendilerinin sağlaması beklenmektedir. TİYATRO MEDRESESİNE NASIL ULAŞILIR?

Başvuru için tiyatromedresesi@gmail.com adresine kendinizi tanıtan kısa bir e-mail atınız.

DETAYLI BİLGİ İÇİN: tiyatromedresesi@gmail.com ve 0531 696 41 09
www.tiyatromedresesi.org

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.