Didaskali Tiyatro: ‘Détails/Detay’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

details_detayİlk projesi Keşmekeş ile sezon başında İstanbul’u ziyaret eden Paris menşeli Didaskali Tiyatro, bu kez Lars Norén’in Détails adlı oyunuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İsveçli yazarın metni, Türkçe üstyazıyla Fransızca olarak sahneleniyor.

Détails/Detay, 21-25 Nisan tarihlerinde İstanbul seyircisiyle buluşacak.buluşacak.

Détails/Detay, dört karakterin on yıla yayılan ilişkisini konu ediniyor. Çağdaş Avrupa tiyatrosunun en önemli yazarlarından Lars Norén, ‘‘en otobiyografik eserim’’ dediği Détails/Detay’da karakterlerin hayatlarından seçtiği karelerle 90’lı yılları, büyük şehirleri, kişilerin ve çiftlerin bunalımlarını; her şeyin takip edilemeyecek kadar hızlı değiştiği bir dünyada kendi hayatlarına yetişmeye çalışan bir nesli anlatıyor. Oyun, kişiler özelinde bakılınca hayati önem taşıyan, aslında günümüz Avrupa’sının olağanında sürekli tekrarlanan olaylar etrafında şekilleniyor. İnsan hayatının rutin gidişatının teatral bir değeri olduğuna inanan Didaskali, seyirciyi detaylara bakmaya davet ediyor.

Didaskali, Fransa ve Türkiye’de faaliyet gösteren bir tiyatro topluluğu olarak Çisil Oğuz ve Nadir Sönmez tarafından 2012 baharında Paris’te kuruldu.

Bünyesinde Türk ve Fransız sanatçılar barındıran topluluk, Türkiye’deki sanat dünyasının giderek zenginleşen uluslararası boyutuna katkıda bulunmayı amaçlıyor. Didaskali’nin ikinci projesi olan Détails/Detay’da Çisil Oğuz
yönetmen koltuğuna geçerken, Nadir Sönmez’in yanına üç yeni oyuncu ekleniyor: Selin Altıparmak, Arthur Guillot ve Mélanie Prézelin.

Détails/Detay, 21 Nisan Pazar günü Beyoğlu İkinci Kat’ta; 22 Nisan Pazartesi, 23 Nisan Salı, 24 Nisan Çarşamba ve 25 Nisan Perşembe günleri ise Galata Hamursuz Fırın’da sahnelenecek.

Bilet fiyatları: Tam 30 TL ve İndirimli 20TL.

Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: www.didaskali.org

Hamursuz Fırın: Şair Ziya Paşa Yokuşu No:13/A, Galata Kuledibi
İkinci Kat: İstiklal Caddesi Olivya Geçidi Sokak No:1 Olivya Han, Beyoğlu

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.