Cegerxwîn Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

timthumbMimesis Haber / Cegerxwîn akademi yıl sonu etkinlikleri kapsamında, 2.sınıf ve 3. sınıf öğrencilerinin oyunları sahnelendi. Her iki oyunda seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaştı ve ayakta alkışlandı.

2.sınıf öğrencilerinin kendi yazdıkları ve yönetmenliğini Akademi Hocalarından, Ömer Şahin’in yaptığı “Wenda” adlı oyunda, Dekor, Dilo Hesso. Kostüm, İkram Taştekin-Hêvîdar Budak ve oyunculuklarını, Welat Bayhan, Aysel Arslan, îkram Taştekin, Meyrem Kazan , Bircan Kaygusuz,Buşra Korfecî, Mukades Angay,Nurşen Temel , Hêvi Budak, Nurcan Yaprak , Serhat Yunusoğlu, Ozgur Adiguzel, Ahmet Reviş ve Dilo Hesso yaptı.

3.sınıf öğrencilerinin ise Murathan Mungan’ın “Hewarî”(Taziye) oyunu oynayıp yönetmenliğini Akademi hocalarından, Nazım Hikmet Çalışkan yaptı.Oyunun çevirisini, Dilawer Zeraq ve Mem Mirxan. Dekor tasarımını, Serdar Geren. Kostüm,  İsmail Oyur, Müzik, Mahmut Berazi, Işık, Serdar İnanç- Engin Çoban, Oyuncular ise; Aynur Kaya, Şilan Alagöz, Serhat Vançin, Gülbin Bozan, Onur Kepenk, Serlam Sürer, Doğan Yel, Remziye Aktan,Eser Çetin, Nazlı Akar, Metin Ceyhan, Neslihan Bulut,Azad Meşe, Hediye Levend, Rabia Heybetoğlu, Mehmet Erbey,Mem Arin, Hasan Altınboğa,Nusret Bakır, Abdulkadir Akdemir, Yakup Kılıç, Canan Can, Şafak İnanç

3 gün süren etkinlikler kapsamında, sinema, edebiyat, halk oyunları, tiyatro ve müzik alanında gösteriler de seyirci  karşısına çıktı.

Etkinliklerin son gününde ise Mizgîn Tahir’in yönetmenliğini yaptığı “Şahmeran” adlı müzikal oyunu, tiyatro, müzik ve halk oyunları öğrencileriyle birlikte sahnelendi. Oyun bitiminden sonra Cegerxwîn Akademisinden mezun olan öğrencilere mezuniyet belgesi verildi.

Paylaş.

Yanıtla