Urla Belediyesi 3. Toprak Sahne Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1011302_10200768214181Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Urla Belediyesi Toprak Sahne Tiyatro Festivali, 27-30 Haziran tarihleri arasında sokakları sanatla süsleyerek, Urlalılara ve Urla’ya gelen konuklara tiyatro günleri yaşatacak.

Geçen yıl “ırkçılığa hayır” diyen festivalin, bu seneki temasının “özgürlük için direniştir sanat”.

Festivale sahip çıkarak, desteğini esirgemeyen Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, “Amatör bir ruhla başlayan ve bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz festivalin ileriki yıllarda ülke çapında adından övgüyle bahsedilen bir organizasyona dönüşmesini temenni ediyorum ve Urla’nın İzmir’in sanat merkezi haline geleceğine inanıyorum” dedi.

FESTİVALİN ÖZEL KONUĞU HALUK BİLGİNER

Bugün oyunculuk, dramaturji, eğitimde drama, doğaçlama, modern dans, çocuk tiyatrosu, sokak tiyatrosu, sirtaki- zeybetiko gibi atölyelerle başlayacak olan festivalin ilk gün özel konuğu, Haluk Bilginer olacak. Saat 20.30’da Urla Cumhuriyet Meydanı’nda keyifli bir söyleşiyle tiyatro severlerle buluşacak olan Bilginer’in yanı sıra Meydan-ı Sühan Oyuncuları, Mahşer-i Cümbüş Kontra Atak Ekibi, Tiyatro Simurg, oyunlarıyla Urlalılara keyifli saatler yaşatacaklar.

Urla’nın tatil potansiyeline sanatı adapte etmek isteyen Toprak Sahne, tatilin yalnızca deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını vurguluyor. Açık hava ve amfi tiyatrolarda da sanatın yapıldığını hatırlatarak, Urla’daki tatil anlayışına farklı bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.

SUAVİ KONSERİ İLE SONA ERECEK

Gökhan Altuntaş, Serkan Baştürk, Onur Çatal, Gamze Karakaplan, Ertan Hündür, Hakan Altuntaş, Barış Bilici, Ali Çandarlı’dan oluşan Toprak Sahne, Urla’yı sanatın ve sanatçının dostu bir kent yapma yolunda ilerliyor. Urla’nın sokaklarında gezerken, alışveriş yaparken, önünüze her an bir sanatçı çıkabiliyor, bir oyun başlayabiliyor. Grup, bu sene de herkesi festivale davet ediyor.

30 Haziran Pazar günü Urla Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.00’ de başlayacak Suavi konseriyle festival sona erecek.

Yurthaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.