'Alternatif Sahneler' festivale bekliyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft16_mf1687059

2011 yılının mart ayında yedi tiyatro mekânının, mekânların devamlılığına katkı sağlamak, ortak sorunlarına ortak çözümler üretmek üzere bir araya gelerek oluşturduğu ‘Alternatif Tiyatro Mekânları Ortak Girişimi’ iki yıl boyunca çeşitli etkinlikler ve dayanışma örnekleri ile varlığını sürdürdü. Bu yıl ise bu birlikteliğe bir festival organizasyonu eklendi. Yoluna ‘Alternatif Sahneler’ adıyla devam eden birlik, geçtiğimiz sezon boyunca çeşitli etkinliklerle gündeme getirdiği yeni seyir hallerini 2013-14 sezonunu karşılayacak bir festivale dönüştürdü.
Alternatif Sahneler’in düzenlediği ‘AltFest’13’, 13 Ekim’e kadarikincikat, karakutu, Kumbaracı50, Maya Cüneyt Türel Sahnesi,Mekan Artı, sahne hâl ve Şermola Performans sahnelerinde sürecek. Daha önce sahnelenmemiş yerli metinlere ve yapımlara yer verilecek festival iki ana bölümden oluşuyor: Yapım ve okuma tiyatrosu. Festival süresince atölyeler ve söyleşiler de düzenlenecek. İki ana bölüm dışındaki ‘Festival Özel Gösterimi’ bölümünde de seyirciyle yeniden buluşacak olan yapımlar yer alacak.
Kaçırdıklarınız ve en yeniler…
Toplam 16 oyunun sahneleneceği festivalde ikincikat-tiyatro’dan ‘Küçük’, Ekip’ten ‘Öğüt’, Tiyatro Fobi’den ‘Aile Mezarlığı’, Seyyar Sahne’den ‘Çocukluğumun Soğuk Geceleri’, Tiyatro Nienor’dan ‘Çok Yaşa Andy Warhol’, Altıdan Sonra Tiyatro’dan ‘O.B.E.B.’, tiyatrotem’den ‘Hakiki Gala’, Tiyatro Boğaziçi’nden ‘Bir Kadın Uyanıyor’, gnlev’den ‘04.34’, Vagon’dan ‘Vagon’, Tiyatro Artı’dan ‘80’lerde Lubunya Olmak’, Tiyatro Hal’den‘Kırık Merdiven’, POV’dan ‘Gerçeğin İlahi Anıları’, Destar Tiyatro’dan ‘Gor’, Yan Etki’den ‘Şekersiz’ izlenebilecek.
Festival kapsamındaki Yapım Bölümü’nde; Destar Tiyatro, EKİP, gnlev, ikincikat-tiyatro, POV, Tiyatro Artı, Tiyatro Fobi, Tiyatro Hâl, Tiyatro Nienor, Yan Etki ve Vagon yeni ve özgün metinleriyle prömiyer yapacaklar. Okuma Pazarı bölümünde ise, yazarların sahnelenmemiş metinleriyle yaptıkları başvurular arasından, Ayşenil Şamlıoğlu, Sibel Arslan Yeşilay ve Tilbe Saran’ın seçeceği oyunlar, okuma tiyatrosu olarak sunulacak.
Festival Özel Gösterimi bölümünde Altıdan Sonra Tiyatro, BGST, Seyyar Sahne ve tiyatrotem’in daha önce sahnelenen özgün oyunları yeniden seyirciyle buluşacak. Ayrıca bağımsız bir yapım olan ve direniş sırasında Cem Uslu, Mirza Metin, Özen Yula ve Yiğit Sertdemir’in bir araya gelerek oluşturdukları ‘Gezerken’ projesi de özel gösterim içerisinde yeniden sahnelenecek.
Festival programı www.altfest.org ve sahnelerin kendi web sayfalarından takip edilebilir.

Radikal

Paylaş.

Yanıtla