Tiyatro Oyunu Gezi Kurbanı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

indir[Hıdır Tok’un haberini aktarıyoruz…] Güncelleştirilen esprileri ve Gezi Parkı direnişine yaptığı ilginç göndermeleriyle farkındalık yaratan “Sidikli Kasabası” müzikali Devlet Tiyatrosu’nun 2013-2014 sezonu oyunları arasında yer almadı.

Oyunun 5 Haziran 2013’te Kuzey Kıbrıs’ta Girne Belediyesi’nin düzenlediği 3. Kültür Sanat Festivali’nde temsili sırasında açılan ‘Her Yer Direniş’ pankartından ötürü sonlandırıldığı ifade ediliyor.
2011-2012 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve gişe rekorları kıran “Sidikli Kasabası” adlı müzikal oyun yeni sezonda yer almadı.
Sezonun en çok tercih edilen oyunu olarak 33 bin 340 kişi tarafından izlenen ‘Sidikli Kasabası Müzikali’nin yeni sezonda yer almamasına neden olarak ise oyuncuların sahnede Gezi Parkı Direnişi’ne verdiği destek olduğu ifade ediliyor.

Sidikli Kasabası Müzikali

Bestesi Mark Hollmann’a, metni Greg Kotis’e, şarkı sözleri ise Hollmann ve Kotis’e ait olan Broadway kökenli satirik müzikal.
Hikaye dünyanın ısınıp suların azalmasıyla birlikte tuvalete girmeyi sınırlayarak özel bir şirketin denetimine verildiği bir yerde geçer.
Tuvalet parasını ödeyemeyenlerin gizemli Sidikli Kasabası’na gönderildiği, bir gidenin bir daha geri gelmediği, kimsenin birbirinin gözünün yaşına bakmadığı, tüm genel tuvaletlerin özelleştirildiği bu yere düşen bir aşk ateşi, aynı zamanda süre giden sisteme karşı çıkışın da kıvılcımı olur.

GerçekGündem

Paylaş.

Yanıtla