Bilge Kral Aliya Şimdi Sahnede!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unknown7 Şubat 2014 Cuma günü Bayrampaşa Belediyesi’nin katkılarıyla Özel Gösterimi yapılacak olan oyun; Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nde Saat:18.30 da başlayacak.

Bazı insanlar sadece bedenleriyle ölür. Ölüm onlar için bedenin gerçek aşka kavuşmasından başka bir şey değildir. Bosna’nın unutulmaz lideri Aliya Izzetbegoviç’in aramızdan ayrılmasına rağmen; onun fikirlerine ortak olma şerefine erişenler için O hala yaşıyor.

Bilge Kral – Aliya oyunu kanlı Bosna Savaşı’na ve Müslüman katliamına tanıklık eden ilk tiyatro oyunu olma özelliğini taşırken; Aliya’nın İslami ve entelektüel kimliğini de gözler önüne seriyor. 1935’ten 2003’e geniş bir zaman ölçeğinde geçen oyun bir yakın tarih okuması olarak da nitelendirebilir. Derin bir emeğin, titiz bir dramaturjik çalışmanın ve sahnelemenin kullanıldığı Bilge Kral – Aliya oyunu; tüm insanları sevmeye çalışan bu unutulmaz lidere yakışır bir şekilde evrensele giden bir çizgide sahnelendi.

Hala dünyanın bir yerinde Müslümanlar haksız yere ölüyor, öldürülüyor. Hala insanlar inançları yüzünden yargılanıyor. Hala dünyada sevginin yerini tutan herhangi bir nesne yok. Ve hala Aliya’nın sevenleri onu ve Bosna’yı unutmadı.

Antrakt Prodüksiyon’un yapımını üstlendiği; Elçin Gürler tarafından kaleme alınıp rejisini Volkan Sarıöz’ün gerçekleştirdiği oyun 7 Şubat’taki galasının ardından 13 Şubat’ta saat 11.00 ve 14.00’te Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nde seyirci ile buluşmaya devam edecektir.

Yazan: Elçin Gürler
Yöneten: Volkan Sarıöz
Işık Tasarım: Enver Başar
Dekor: Sibel Tomaç
Kostüm: Beyza Birgen
Müzik: Gökhan Yavuz
Koreografi: Gözde Gülbay
Uygulayıcı Yapımcı: Enver Başar-Kerem Yılmaz
Reji Asistanı: Akın Aydın
Teknik Uygulayıcılar: Murat Dedei, Yunus Emre Usta, Samet Efe, Özcan Gülaydın
Oyuncular: Akın Aydın, Sadettin Kanpalta, Tuna Gürcoşkun, Tuncay Tarhan, Metin Taşyağan, Yiğit Çelebi

Paylaş.

Yanıtla