Bahadın’a Amfitiyatro Yapılacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dilaver-özcan-int-150x150Yozgat ilinin Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Belediyesi’nin girişimleri ile Bahadın Şenlik Alanı’na amfitiyatro yapılıyor.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, bu yıl 18.’sini gerçekleştirecekleri Bahadın Şenlikleri’nin artık bir festival havasında geçtiğini, Türkiye’nin birçok yerinden ve yurt dışından insanların şenlikler dolayısıyla Bahadın’a geldiğini belirtti.

Şenliklerin, geniş kapsamlı yapıldığına ve şenliklerde sinemadan tiyatroya, panelden, şiire, resim ve karikatür sergisinden, konsere, yürüyüşlerden yarışmalara yer verildiğine işaret eden Özcan, “Şenliklerimizde, konserlerimiz ve özellikle tiyatro alanında büyük yer sıkıntısı çekiyorduk. Beldemizin yerlilerinden ve Almanya’da ikamet eden Sultan Demirel kardeşimiz, hakkın rahmetine kavuşan eşi Hacı Turan Demirel adına 1500 kişilik bir amfitiyatro yaptıracak. İsmi Hacı Turan Demirel Amfitiyatrosu olacak. Bu tiyatro Bahadın’ın, çok önemli bir sıkıntısını ortadan kaldıracak. Çünkü şu an 5 bine yakın olan nüfusumuz şenliklerde 15 bine ulaşıyor. Bu gün Belediyemizde, daha önce bu çalışmaları yapmış olan Ankaralı bir firmayla protokol imzaladık ve yarın temel atacağız. Bu firmanın daha önce yapmış olduğu çalışmalarından birinde karar kıldık. Aynısı, şenlik alanımızın yakınında bulunan Sağlık Ocağı’nın yamacına yapılacak. Bu güzel örnek çalışma için sevgili Sultan Demirel ve çocuklarına çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sultan Demirel de yaptığı açıklamada 2 yıl önce eşi Hacı Turan Demirel’i yitirdiğini, onun adını yaşatmak için böyle bir tiyatro yapmaya karar verdiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Rahmetli eşim iki yıl önce vefat etti. Biz de çocuklarımla birlikte onun anısını yaşatmak için ne yapabiliriz diye düşünürken, geçtiğimiz yıllarda yapılan Bahadın Şenlikleri’nde tiyatro gösterilerinde yaşanan sıkıntıları gördük ve bir amfitiyatro yaptırmaya karar verdik. Bu tiyatroyu başka amaçlarla da kullanabileceğiz.”

Sorgun Postası

Paylaş.

Yanıtla