İştisan’dan Sansür Açıklaması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sehir-tiyatrolariMimesis Haber / İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (İştisan) Cibali Karakolu oyununda sansür yapıldığı iddiaları ile ilgili yönetim kurulu imzasıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada Genel Sanat Yönetmeni’nin tüm oyunlardan ve tekil olarak bir oyundan oyunun yönetmeni ile birlikte sorumlu ve oyunda her türlü değişikliği yapma hakkına sahip olduğu; bu konuda tiyatronun iç işleyişiyle alakalı bir konunun dışarı “sansür” şeklinde servis edildiği belirtiliyor. Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Kamuoyunun dikkatine;

Son zamanlarda basın ve sosyal medya üzerinden tiyatromuzun repertuvarındaki “Cibali Karakolu” oyunuyla ilgili bir tartışma yürütülmekte ve derneğimizin adı geçirilerek, konuyla ilgili sessiz kaldığımız imajı yaratılmaya çalışılmaktadır. Şehir Tiyatroları’nın işleyişi ve teamülleri gereği Genel Sanat Yönetmeni, repertuvarımızdaki tüm oyunlardan sorumlu kişidir ve bu oyunlarla ilgili -oyunun yönetmeni ile birlikte ve sanatsal kriterleri göz önünde bulundurarak- her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

Buradaki sorun, Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen bir oyunda ortaya çıkan ve tamamiyle tiyatronun iç işleyişiyle ilgili bir durumun “sansür” adı altında kamuoyuna servis edilmiş olmasıdır. Şehir Tiyatrosu emekçileri olarak, özellikle de 100. gurur yılımızda yapılacak, üretilecek bunca işimiz varken, gündemin bu şekilde meşgul edilmesini doğru bulmuyor ve kamuoyunda tiyatromuzu hedef alan ve yanlış bilgiler içeren paylaşımları yapanları sağduyuya davet ediyoruz. Bu konuda bizi ilgilendiren tek şey, bu yanlı ve yanlış bilgilerin içimizden kim ya da kimler tarafından ve ne amaçla dışarıya servis edildiğidir.

İŞTİSAN olarak her zaman olduğu gibi haksızlıkların ve sansürün karşısında durmaya devam edeceğiz; tıpkı yuvamızı hedef alan yalan haberlerin karşısında durduğumuz gibi!…

İştisan Yönetim Kurulu”

Paylaş.

Yanıtla