Tiyatro Kılçık: Aşk Yok Heyecan Var 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Canan Yeniokatan

Günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak ister bazen insan. Hayatın abuk sabukluğundan, İstanbul trafiğinden, çoluk çocuk derdinden, ilişkilerden sıyrılıp kaçmak ister.

Aşk Yok Heyecan Var tam anlamıyla kafamızdakileri boşaltabileceğimiz bir oyun.

Ama nasıl?

Adem ile Havva’nın aşkı ile başlıyor oyun, 2026 yılının evliliğe veda partilerine kadar uzanıyor. ‘Duydun mu? Ali ile Ayşe bile boşanmış ama biz hala oturuyoruz evli, evli.’ İstanbul trafiği, Yeşilçam filmleri, hatta ve hatta günümüz metrobüs istasyonlarına, interaktif bir oyun olması dolayısı ile belki de hayvan barınaklarına kadar uzanabilecek geniş bir yelpaze ile kaçmak istediğiniz konuların tam ortasında ama gülerken bulabiliyorsunuz kendinizi.

Oyunculuklar müthiş. Komedi olması dolyısı ile abartılı.  Oyuncuların enerjisi yüksek. Oyuncu sahneye çıktığı zaman görev yapar gibi değil de , kendisi de komedi  ise eğlenerek, dram ise üzülerek kendisini oyuna verebildiğinde her zaman iyi iş çıkıyor.

Bir oyuncu için önemli olan oynamak değil, yaşamak. Aşk Yok Heyecan Var Oyununun en önemli tarafı tam bir ekip uyumu olması , ve oyunculukların iyi olması.

Bu oyuna giderken bir konu, amaç ya da eylem aramayacaksınız.

Oyunun bir konusu var. Aşk ve ilişkiler.

Bol bol eylem var. Sahnede durağan hiçbir şey göremiyorsunuz.

Amaç eğlenmek.

Şeyla Halis’in değme ses sanatçılarına taş çıkartacak müzikal performansı da cabası.

Oyun kısa skeçlerden oluşuyor ve geçişlerde Sedat üstüntürk’ün güncel parçalardan oluşan müzikal performansına Oyuncular dan biri sahnede kalarak sesi ile eşlik ediyor.

Kafa dağıtmak isteyenler , bu oyunu kaçırmasın.

Yönetmen: Cenk Tunalı

Yazan: Kılçık Yazı Ekibi

Oyuncular: Cenk Tunalı, Şeyla Halis, Bekir Çiçekdemir, Sedat Üstüntürk

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Canan Yeniokatan

Yanıtla