7. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

7. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri, 28 Mayıs 2019 Salı Akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

7. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri, 28 Mayıs 2019 Salı Akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Laçin Ceylan’ın İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda yönettiği “Bir Peri masalı – Radyum Kızları” yılın oyunu seçilirken, Emrah Eren‘iın yönettiği, Baba Sahne’nin “Don Kişot’um Ben” adlı oyunu yılın komedisi, İlknur Güneş‘in yazıp yönettiği Endless Art’ın “Sesler”’ adlı oyunu ve Mahir Ulaş Timur‘un yönettiği Tiyatro Yıldız’ın “Estralanya” adlı oyunu yılın en iyi Küçük Salon oyunu ödüllerini aldılar. Ekin Yazın Dostları’nın otuz kişiden oluşan Tiyatro Seyircileri ise seçici kurulun önerdiği yedi oyunu izleyerek aralarından Nesrin Kazankaya‘nın Tiyatro Pera’da yönettiği “Herkes Tek Başına Ölür” adlı oyunu ödüle değer buldu.

Aysel Sakarya, Aydın Ergil, Nevzat Yıldıran, Nurdan Ergil, Nursen Öztürk ve Saime Alkan’dan oluşan Seçici Kurul, bu yıl 102 oyunu izleyerek değerlendirdi. Seçici kurula seçkideki oyunları izlemeleri için 477 koltuk ayrıldı. Ödül alan oyunların hepsi seçici kurulun tamamı tarafından izlendi.

Törenin sunuculuğunu bu yıl da değerli tiyatro oyuncusu Aybike Turan yaptı.

Törenin açılış konuşmasını Ekin Yazın Dostları adına Aydın Ergil yaptı. Ergil, konuşmasının başında, Ekin Yazın Dostları’nın amacını şöyle dile getirdi: “Tiyatro Ödüllerimiz, seçici kurulun en çok beğendiği oyun ve sanatçıların ödüllerle taçlandırılması ve adlarının tiyatro tarihimizin sayfalarına yazılması için verilmektedir”.

Konuşmadan sonra ödüllerin verilmesine geçildi. Ödül verenler arasında: Gazeteci ve yazar Şükran Soner, yönetmen Engin Ayça, tiyatro oyuncusu Gülsen Tuncer, tiyatro oyuncusu Nergis Çorakçı, tiyatro oyuncusu Suna Keskin, yönetmen Hakan Altıner, yönetmen-oyuncu Barış Kıralioğlu, yayıncı yazar Aydın Ilgaz, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü yönetmen Atilla Şendil, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür yardımcısı yönetmen Kubilay Karslıoğlu ve Rafet Akalın yer alıyordu.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla